ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με αρνητικό rapid test επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Μέσης

Τι αναφέρει ο Υπ. Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αρνητικό rapid τεστ επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα (10/5) οι μαθητές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, συνεργεία θα περιοδεύουν στα σχολεία για τη διενέργεια εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σε σχέση με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι συστήνεται η διενέργεια τεστ αλλά και χρήση μάσκας και ειδικά σε ό,τι αφορά στην τετάρτη, πέμπτη και έκτη τάξη. 

Ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρθηκε και στις Παγκύπριες Εξετάσεις επισημαίνοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός ώστε να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά. Οι εξετάσεις θα γίνουν σε εξεταστικά κέντρα αναφοράς, ξεχωριστά για τα ενεργά κρούσματα και σε άλλο χώρο για τις στενές επαφές. 

 Δεν θα γίνουν οι τελικές εξετάσεις

Υπενθυμίζεται ότι δεν θα διεξαχθούν οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ή και ανεξετάσεις στα Γυμνάσια.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, δεν θα υπάρξει στα Γυμνάσια στασιμότητα λόγω επίδοσης και οι μαθητές/μαθήτριες προάγονται ή απολύονται διατηρώντας τη σχετική βαθμολογία τους. Η αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών θα γίνει με τους τρόπους που προβλέπονται, με την προφορική αξιολόγηση και μέσα από γραπτές ασκήσεις (διαγωνίσματα), σύμφωνα με την τρέχουσα πρακτική που εφαρμόζεται από τους εκπαιδευτικούς.

Η λήξη των μαθημάτων ορίζεται την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021. Για τον ορισμό της ημερομηνίας λήξης έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθεί στο μέγιστο ο διαθέσιμος χρόνος για σκοπούς διδασκαλίας, λαμβανομένων όμως υπόψη και των άλλων παρεπόμενων διεργασιών και προθεσμιών για την εξαγωγή αποτελεσμάτων, την απόλυση και την εγγραφή σε λύκεια/τεχνικές σχολές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση