ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με εντάσεις κτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Απεργία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Επισκοπής εξαιτίας των έργων που εκτελούνται εντός του σχολείου

Άρχισε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά, με το αδιέξοδο που ξέσπασε τους τελευταίους μήνες στη Παιδεία να παίρνει παράταση. Η νέα χρονιά σε Λύκεια και Τεχνικές σχολές ξεκίνησε με εντάσεις αφού οι τελειόφοιτοι μαθητές άναψαν φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, όμως σε ορισμένα σχολεία η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία λόγω του ότι το σχολείο μετατράπηκε σε εργοτάξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Αστυνομία Κύπρου έστειλε πέραν των 100 περιπολικών σε διάφορα σχολεία για να επιβάλει την τάξη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μαθητής στη Λευκωσία συνελήφθη γιατί είχε στην κατοχή του κροτίδες και αφού κατηγορήθηκε γραπτός αφέθηκε ελεύθερος. Όλα αυτά συνέβησαν λίγο πριν το πρώτο κουδούνι.

Διαμαρτυρία στο Δημοτικό Επισκοπής

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής, το πρωί της Δευτέρας, το οποίο παρέμεινε κλειστό μετά από αίτημα των γονέων και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος που διεξήχθη η απεργία και ζητήθηκε το σχολείο να παραμείνει κλειστό, είναι διότι σε μεγάλο μέρος του σχολείο διεξάγονται έργα, και όπως διαμαρτύρονται οι γονείς διακινδυνεύετέ η ασφάλεια των παιδειών.

Το Δημοτικό Επισκοπής επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, για να επιθεωρήσει τον χώρο και να ενημερωθεί για τα έργα που διεξάγονται.

Σημειώνεται, πως ο υπουργός δήλωσε ότι «σήμερα είναι ημέρα χαράς και γιορτής… μαζί ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Ενώ όσο αφορά την αντιπρόταση που ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, αναφέρει πως «δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση», πρόσθεσε, «από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και η πρόταση για διάλογο παραμένει».  

«Εκπαιδευτικοί, Υπουργείο Παιδείας, γονείς, μαθητές, φορείς, είμαι σίγουρος ότι εάν επανέλθουν στον διάλογο στην βάση των τελευταίων συμφωνηθέντων αποφάσεων θα βρεθεί λύση», συμπλήρωσε. 

Η πρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Την πρόταση που θα μεταφέρουν στην Κυβέρνηση αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Ο κ. Φυλακτού δήλωσε ότι «η πρόταση που έχουμε σήμερα ενώπιον μας εξ ανάγκης θα εφαρμοστεί από την πλευρά της Κυβέρνησης με την αξιοποίηση βεβαίως μιας πρακτικής που επί σειρά ετών εφαρμόζεται, αυτή της πίστωσης, και στην ουσία είναι αυτό που σήμερα θα μεταφέρουμε, φαντάζομαι στη διυπουργική επιτροπή ως θέση μας για να πάει στην Κυβέρνηση».

«Και θ’ αναμένουμε βεβαίως τη δική τους απόφαση, αντίδραση στη εισήγηση αυτή που κάνουμε, και την Τετάρτη τα Διοικητικά μας Συμβούλια θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ», σημείωσε.

Το μήνυμα του Προέδρου για τη νέα χρονιά

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στέλνει ένα πρώτο μήνυμα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «όραμα μας η υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού συστήματος για το οποίο ο κάθε Κύπριος πολίτης θα νιώθει περήφανος.»

«Και μόνο μαζί, Κυβέρνηση, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούμε να το πετύχουμε. Καλή σχολική χρόνια σε όλους!», συμπληρώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X