ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με ρομποτικούς βραχίονες εξοπλίστηκε η Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις που χαρακτηρίζουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση προχώρησε στην αγορά δύο ρομποτικών συστημάτων βραχιόνων για την Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αυγόρου. Αυτό έγινε κατορθωτό μέσω του Συγχρηματοδοτούμενου Έργου Βελτίωσης της Ποιότητας, της Ελκυστικότητας και της Αποτελεσματικότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Κύπρου και Νέα Σύγχρονη Μαθητεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΜΤΕΕΚ θα είναι σε θέση να προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες τις πυρηνικές γνώσεις στη χρήση, αλλά και στον προγραμματισμό, του εξοπλισμού σε τομείς που έχει σήμερα ανάγκη η αγορά εργασίας. Η εν λόγω επένδυση στόχο έχει να προετοιμάσει σωστά τους φοιτητές για την αγορά εργασίας, μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης των μαθητών και μαθητριών της ΜΤΕΕΚ στις βιομηχανικές μονάδες, με τους επιχειρηματίες να είναι σε θέση, ακολούθως, να εξεύρουν εκπαιδευμένο προσωπικό για προγραμματισμό και χρήση ρομποτικής τεχνολογίας.

Όπως επισημαίνεται, ο ρομποτικός εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί σε εφαρμογές μαθημάτων διαφορετικών ειδικοτήτων με στόχο τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας των μαθητών/τριών και τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Επίσης θα δοθούν ευκαιρίες για προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε διδακτικό προσωπικό και μαθητές/τριες διαφορετικών ειδικοτήτων.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται η εγκατάσταση ρομποτικών συστημάτων βραχιόνων και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού σε όλες τις Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σχολές. Αυτού του είδους δράσεις αποτελούν έμπρακτη υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του ΥΠΠΑΝ που στόχο έχει την προσαρμογή στα νέα δεδομένα της βιομηχανίας και στην κατάλληλη εξειδίκευση καταρτισμένου και ευέλικτου ανθρώπινου δυναμικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση