ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Med High Private English School - Εμπνέοντας επιτυχία

Aκολουθεί το βρετανικό αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και αποτελείται από Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Φροντιστήριο και Καλοκαιρινό Σχολείο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Tο Med High Private English School ιδρύθηκε το 1995 ως ένα πρότυπο πολυπολιτισμικό σχολείο και εδρεύει στη Λάρνακα της Κύπρου. Ακολουθεί το βρετανικό αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και προσφέρει εκπαίδευση σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 χρονών. Το Med High αποτελείται από: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Φροντιστήριο και Καλοκαιρινό Σχολείο.

Νηπιαγωγείο

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του High Med συμπληρώνει και ενισχύει το Πρόγραμμα Σπουδών, παρέχοντας στήριξη σε όλα τα μαθήματα.

Η εκπαιδευτική εμπειρία κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού αναμφισβήτητα θέτει τα θεμέλια της μελλοντικής του μάθησης. Το υψηλής ποιότητας προσχολικό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεισφέρει θετικά στην πρώιμη ανάπτυξη και διαμόρφωση του παιδιού. Ο ενθουσιασμός, η άρτια κατάρτιση και η πολύχρονη εμπειρία του προσωπικού μας, αποτελούν εγγύηση για την ομαλή και πλήρη ένταξη του παιδιού τα επόμενα χρόνια στη Δημοτική εκπαίδευση, η οποία θεμελιώνεται σε στέρεα βάση.

Η αποτελεσματικότητα της μάθησης βασίζεται σε ένα άρτια δομημένο Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα, το οποίο δίνει έμφαση στην εισαγωγή γνώσεων και την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για το επίπεδο μάθησης κάθε παιδιού, ενισχύοντας την ακαδημαϊκή, κοινωνική και συναισθηματική του εξέλιξη. Επιπλέον, οι δεξιότητες που αφορούν την κινητική ανάπτυξη κάθε παιδιού εναρμονίζονται πλήρως με το πρόγραμμά μας.

Άμεσος στόχος του Med High είναι η ομαλή εκμάθηση Αγγλικών (Jolly Phonics), Μαθηματικών, κοινωνικών και ατομικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη μετάβαση στο Δημοτικό σχολείο και με βάση το Αγγλικό Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Το προσεκτικά διαμορφωμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα για την προσχολική ηλικία, εφαρμόζεται μόνο από ειδικά καταρτισμένους καθηγητές με πλούσια διδακτική εμπειρία και εμπλουτίζεται με τα ακόλουθα μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Εκμάθηση Υπολογιστών, Μουσική, B.A.C.E. (Ανάπτυξη Εγκεφαλικού-Κινητικού Συντονισμού) και Φυσική Αγωγή. Για όλους όσοι επιθυμούν να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στη μάθηση των παιδιών μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής απασχόλησης, παρέχεται η δυνατότητα απογευματινού προγράμματος μαθημάτων που περιλαμβάνει: Εργαστήρι Μελέτης, Αγγλικά μέσω παιχνιδιού, Τένις, Γιόγκα για παιδιά, Ζωγραφική και Κατασκευές, Κολύμβηση, Εξωσχολικές Δραστηριότητες, Ποδόσφαιρο, Αφήγηση παραμυθιού και Θέατρο.

Δημοτικό

Στο Δημοτικό Σχολείο προσφέρουμε στους μαθητές ένα ευρύ και ισορροπημένο Αγγλικό Πρόγραμμα Σπουδών. Κάθε μαθητής αντιμετωπίζεται ατομικά, ενώ του δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί σφαιρικά. Η πληθώρα εκπαιδευτικών προσεγγίσεων και πηγών εγγυώνται ότι κάθε μαθητής θα επιτύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, με αποτέλεσμα να προετοιμάζεται για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στο Γυμνάσιο και, κατά προέκταση, ωριμάζοντας, να εξελιχθεί σε ένα άτομο εξοικειωμένο με τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα: Αγγλική Γλώσσα, Κατανόηση κειμένου, Συγγραφή κειμένου, Ορθογραφία, Μαθηματικά, Επιστήμες, Γεωγραφία, Ιστορία, Εκμάθηση Υπολογιστών, Ελληνική Γλώσσα, Γαλλική Γλώσσα, Ρωσική Γλώσσα, Μουσική, Τέχνη, Σχεδιασμό και Τεχνολογία, Φυσική Αγωγή, Φιλοσοφία και Κοινωνικές σπουδές.

Στους μαθητές ανατίθενται καθημερινά εργασίες στο σπίτι, με σκοπό να εμπεδωθεί η διδακτέα ύλη του κάθε μαθήματος ή να διευρυνθούν οι γνώσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για το επόμενο μάθημα. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές κατακτούν σημαντικές γνώσεις, απαραίτητα ατομικά εφόδια για τη μελλοντική τους ζωή.

Το επιπρόσθετο απογευματινό πρόγραμμα μαθημάτων οπλίζει τους μαθητές με περισσότερα εφόδια, ώστε να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και περιλαμβάνει: Εργαστήρι Μελέτης, Αγγλικά μέσω παιχνιδιού, Μαθηματικά μέσω παιχνιδιού, Αθλήματα, Ζωγραφική και Κατασκευές, Καλοκαιρινή κατασκήνωση, Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και Θέατρο.

Γυμνάσιο / Λύκειο

Πρωταρχικός μας στόχος στο Γυμνάσιο / Λύκειο αποτελεί η διαμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών, ώστε να ανταποκρίνεται στην ατομική προσωπικότητα και δυνατότητα κάθε μαθητή, καθώς και η παροχή των απαραίτητων διεθνών πιστοποιητικών που απαιτούνται για την εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση και στη συνέχεια στην αγορά εργασίας. Το Αγγλόφωνο εκπαιδευτικό περιβάλλον συνυφασμένο με την άριστα παρεχόμενη ακαδημαϊκή και επαγγελματική εκπαίδευση προετοιμάζει το έδαφος, οδηγώντας τους μαθητές σε ένα επιτυχημένο μέλλον.

Το σχολείο μας κινείται στο πνεύμα της μάθησης και της επιτυχίας. Μέσω του Προγράμματος Σπουδών δίνεται στους μαθητές η ευκαιρία να θωρακιστούν με ακαδημαϊκές γνώσεις, προκειμένου να ευδοκιμήσουν στη μελλοντική τους πορεία. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους μέσα από το πρόγραμμα ταλαντούχων και χαρισματικών μαθητών, τόσο ακαδημαϊκά όσο και κοινωνικά. Εξάλλου, η επιτυχής εισδοχή σε κορυφαία βρετανικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και εμπειρίας που επιδεικνύουν οι καθηγητές μας.

Με την είσοδο στη Μέση εκπαίδευση, οι μαθητές μας ξεκινούν την προετοιμασία για τις διεθνείς εξετάσεις που προσφέρονται από τον οργανισμό εξετάσεων Pearson Edexcel, οι οποίες περιλαμβάνουν 23 (I)GCSEs και 20 A-Levels. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και παράλληλα εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15 σε κάθε τάξη (I)GCSE και τους 10 σε κάθε τάξη A Level. Επιπλέον, τα παραπάνω επιτυγχάνονται σε 6 χρόνια φοίτησης αντί για 7.

Ως Αγγλικό Ιδιωτικό Σχολείο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρέχουμε στους αποφοίτους μας Απολυτήριο, το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο στην επερχόμενη καριέρα και τους εκπαιδευτικούς τους στόχους.

Εκπαιδευτικό Κέντρο

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του High Med συμπληρώνει και ενισχύει το Πρόγραμμα Σπουδών, παρέχοντας στήριξη σε όλα τα μαθήματα. Σε όλους τους μαθητές Προσχολικής, Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης προσφέρεται η δυνατότητα ακαδημαϊκής βοήθειας είτε ομαδικά είτε ατομικά, προκειμένου να εμπλουτίσουν τη μάθησή τους και να πετύχουν τους στόχους τους.

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερους τίτλους σπουδών μπορούν να επιλέξουν μέσα από την πληθώρα των απογευματινών μαθημάτων: Αγγλικά για παιδιά 4-6 ετών, Αγγλικά (Young Learners, KET, PET, (I)GCSE, TOEFL, IELTS) ECDL, SAT, Ρωσικά, Γαλλικά, Ελληνικά (τμήματα ενηλίκων), Αγγλικά (τμήματα ενηλίκων), καθώς και όλες τις πιστοποιήσεις (I)GCSE και A-Level των οργανισμών εξετάσεων Pearson Edexcel και Cambridge.

Καλοκαιρινό Σχολείο

Μία περίοδο ποικιλότροπης μάθησης υπόσχεται το καλοκαιρινό σχολείο, γεμάτης διασκέδαση και περιπέτεια. Το πρόγραμμα λειτουργεί κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και απευθύνεται σε παιδιά 2-15 ετών. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν: Χορό, Ζωγραφική και Κατασκευές, Θέατρο, Καλαθόσφαιρα, Παιχνίδια στην παραλία, Κρίκετ, Dodge ball, Αγγλικά, Εκδρομή σε Υδροπάρκα, Kick ball, Τένις, Πολεμικές Τέχνες και Κολύμβηση.
Επιπλέον, για τα παιδιά που θέλουν να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους, προσφέρεται ένα ειδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει κατανόηση κειμένου, συγγραφή κειμένου, ομιλία και εξέταση ακουστικών ικανοτήτων, στο οποίο ενσωματώνονται όλες οι δραστηριότητες του καλοκαιρινού σχολείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση