ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετά τις αργίες θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα επεκταθούν με πρόγραμμα στην Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μετά τις αργίες θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία, και θα επεκταθεί και με πρόγραμμα στην Ε΄ και Στ ΄Δημοτικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι βρίσκονται στη φάση που εγκαθίσταται διαδίκτυο σε εκείνες τις περίπου 1.800 περιπτώσεις που είχαν ανάγκη και πρόσθεσε ότι γίνονται ενέργειες για να αποκτήσουν άλλα περίπου 1.200 Tablet που θέλουν για την Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, και με στόχο να είναι πλήρως έτοιμοι στην υποδομή μέχρι το τέλος των αργιών.

«Μετά τις αργίες θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Θα επεκταθεί και με πρόγραμμα στην Ε΄ και Στ ΄Δημοτικού, διότι ως τώρα ορισμένοι έκαναν, κάποιοι δεν έκαναν. Τώρα θα μπει ένα πρόγραμμα, όπως επίσης, θα δώσουμε και πιο συγκεκριμένες οδηγίες τώρα που ξέρουμε κάποια πράγματα, ούτως ώστε να συνεχίσουμε, να ενισχύσουμε, να διορθώσουμε κάποια πράγματα που μας παρατήρησαν, για παράδειγμα υπάρχουν δάσκαλοι, δασκάλες που στέλνουν πράγματα, τα οποία δεν μπορούν να τα τυπώσουν. Αυτά διορθώνονται. Τα σχολεία πρέπει να ενισχύσουν τις αναρτήσεις. Έχει πολύ υλικό, το οποίο απλά ως τώρα δεν κατάφεραν όλοι να το διοχετεύουν, να το βάλουν στις ιστοσελίδες, να επισκέπτονται οι γονείς», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τους τελειόφοιτους της Γ΄ Λυκείου και τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ο κ. Προδρόμου είπε ότι έχουν συγκεντρώσει μέσω των επιθεωρητών πληροφορίες για το πού είχαν φτάσει στη διδασκαλία στην Γ΄ Λυκείου μέχρι τη διακοπή.

«Πρέπει να εναρμονιστούν τα δεδομένα διότι υπάρχει ποικιλία. Να δούμε πού είμαστε, να μπορούμε να τους ανακοινώσουμε τι θα είναι οι εξετάσεις. Εκτός από το τι θα εξεταστούν, έχει ερωτηματικά που δεν μπορούμε να απαντήσουμε, διότι δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα πάμε πίσω, δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα έχουμε. Είπαμε ότι πρέπει να γίνει κάποια επικοινωνία, επαφή μέσα στο σχολείο, να τους κάνουν σύνοψη, να τους ενημερώσουν , να τους κάνουν επανάληψη-, να αποφασίσουμε ποιες εξετάσεις θα γίνουν και να αποφασίσουμε και πού και πώς θα γίνουν οι εξετάσεις, διότι μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε ειδικά μέτρα προφύλαξης», πρόσθεσε.

Δεν σημαίνει, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, «ότι θα πάμε στις τάξεις όπως πριν».

«Αυτά όμως δεν μπορεί κανείς να τα απαντήσει ακόμα. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας. Θα μας δώσουν κατευθύνσεις, και ελπίζω ότι, όπως τους είπα, τέλος του μήνα θα μπορώ να τους δώσουμε τουλάχιστον για ένα αριθμό θεμάτων που εγείρονται, ενημέρωση και να ξέρουμε πώς προχωρούμε», συμπλήρωσε.

Αθλητισμός

Σε ερώτηση για τους αθλητές, ιδιαίτερα αυτούς που κάνουν πρωταθλητισμό, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα, διότι κόπηκε το πρόγραμμά τους μέσα στη μέση.

«Θέλουν να έχουν μια συνέχεια. Με το που θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τα μέτρα, θα το δούμε και εκείνο, διότι δεν θα αρθούν μονομιάς τα μέτρα. Αυτό είναι ευνόητο. Ορισμένες χαλαρώσεις θα αρχίσουν να γίνονται σταδιακά. Τώρα να δούμε πότε θα μας πουν και είναι μέσα σε εκείνους που πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολο να τους επιτραπεί να πάνε σε ένα στάδιο, να κάνουν στίβο. Πιο δύσκολο είναι το σχολείο ή αλλού που μαζεύεται κόσμος μέσα σε αίθουσα. Θα λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι αυτοί οι οποίοι κάνουν πρωταθλητισμό, δεν είναι το ίδιο με τους άλλους που απλά γυμνάζονται. Όταν έρθει η ώρα θα τους δώσουμε περισσότερη προσοχή σίγουρα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση