ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε αδιέξοδο για τα κινητά στα σχολεία

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής απαιτεί τη ρύθμιση του θέματος από το Υπουργείο

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Χωρίς κατάληξη για το θέμα που αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία έληξε η συνεδρία της επιτροπής παιδείας της βουλής την Τετάρτη (04/09). Αυτό που διαφαίνεται ότι η σχολική χρονιά που ξεκινά σε δυο μόλις μέρες θα παρουσιάζει σημεία ασυνεννοησίας και ενστάσεων.

Η επιτροπή του Υπουργείου που ασχολείται με την παρακολούθηση και καταγραφή ζητημάτων αναφορικά με τους Κανονισμούς λειτουργίας των δημοσίων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης δεν έχει ακόμη χαρτογραφήσει τις εισηγήσεις της, και ως αποτέλεσμα εξακολουθούν να υφίστανται οι Κανονισμοί του 2017, παρά τις έντονες ενστάσεις και διαφωνίες.

Οι οργανώσεις των καθηγητών Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ) επιμένουν στη θέση τους για απαγόρευση ακόμη και της μεταφοράς έξυπνων συσκευών εντός των σχολικών αιθουσών, τη στιγμή που η ισχύουσα διάταξη επιτρέπει τη μεταφορά, απαγορεύει όμως τη χρήση. Οι οργανώσεις εισηγούνται τη δημιουργία είτε φωριαμών φύλαξης είτε ενός ειδικού κουτιού εντός του οποίου θα τοποθετούν οι μαθητές τα κινητά τους πριν εισέλθουν στην αίθουσα, με τον Φίλιο Φυλακτού εκ μέρους της ΠΟΕΔ να επισημαίνει πως απαγορεύεται ο εκπαιδευτικός να ελέγχει τις τσάντες των μαθητών για να διαπιστώσει κατά πόσο τα κινητά εισέρχονται στις τάξεις.

Ο Κυριάκος Νικηφόρου εκ μέρους των γονέων Μέσης Εκπαίδευσης από την άλλη, τονίζει πως για τους ίδιους, η χρήση κινητών τηλεφώνων πρέπει να εφαρμόζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, επεκτείνοντας την απαγόρευση χρήσης και στα διαλλείματα. Την θέση των γονιών ασπάζεται και το Υπουργείο, το οποίο επικαλείται το μοντέλο που εφαρμόζεται στη Γαλλία αλλά και σε χώρες της Βαλτικής, επεκτείνοντας την απαγόρευση σε όλων των ειδών έξυπνων συσκευών.

Με εντολή του προέδρου της επιτροπής Παιδείας Κυριάκου Χ’’Γιάννη, η επιτροπή του Υπουργείου οφείλει εντός ενός μηνός το αργότερο να καταθέσει τη νέα Εγκύκλιο που θα καθορίζει το τι θα ισχύει για τη νέα χρονιά.

Ο Κανονισμός του 2017

Σύμφωνα με το τι ισχύει μέχρι σήμερα, η μεταφορά κινητών τηλεφώνων στις τάξεις επιτρέπεται, απαγορεύεται όμως η χρήση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, και γενικά όλων των δραστηριοτήτων του σχολείου (π.χ. γιορτές, εκδηλώσεις). Η χρήση κινητού επιτρέπεται κανονικά στο χρόνο διαλλείματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση