ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:11
 

Νέα διάκριση για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο από την Times

Κατατάχθηκε 63ο καλύτερο νεαρό πανεπιστήμιο διεθνώς και το πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα.

Newsroom K

Στη νέα διεθνή κατάταξη The Times Higher Education Young University Rankings 2019, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατατάχθηκε 63ο από τα 351 καλύτερα νεαρά πανεπιστήμια του κόσμου και πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η νέα κατάταξη πανεπιστημίων The Times Higher Education Young University Rankings 2019, η οποία ανακοινώθηκε μόλις χθες, κατατάσσει τα καλύτερα νεαρά πανεπιστήμια του κόσμου, ηλικίας μέχρι 50 ετών. Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει 351 πανεπιστήμια, σε σχέση με το 2018 (250 πανεπιστήμια). Η κατάταξη βασίζεται στους ίδιους 13 δείκτες επιδόσεων όπως και το 2018, ωστόσο η μεθοδολογία αναπροσαρμόστηκε ώστε να αποδίδεται λιγότερη βαρύτητα στη φήμη των πανεπιστημίων. Συνολικά, 60 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Αυστραλασία, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική παρουσιάζονται στην όγδοη ετήσια έκδοση του πίνακα.

Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ κατέλαβε την πρώτη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα πανεπιστήμια École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (Σιγκαπούρη) και το Paris Sciences et Lettres - PSL Research Paris, παραμένουν στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Το City University του Χονγκ Κονγκ κατατάσσεται τώρα στην πέμπτη θέση, ενώ το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (9η θέση) είναι το μόνο νεοεισερχόμενο στην κορυφή των 20. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι για άλλη μια φορά η πιο αντιπροσωπευόμενη χώρα συνολικά με 34 πανεπιστήμια, τρία περισσότερα από πέρυσι, με επικεφαλής τα Brighton και την Sussex Medical School σε κοινή 36η θέση. Η Γαλλία είναι η δεύτερη με 24 πανεπιστήμια, ενώ η Αυστραλία και η Ισπανία είναι η τρίτη με 22. ες πληροφορίες για την κατάταξη των The Times Higher Education Young University Rankings 2019 μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/young-university-rankings#!/page/0/length/25/locations/CY/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X