ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα εποχή για το σχολείο ΟΛΥΜΠΙΟΝ (εικόνες)

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ διατηρεί την αφοσίωσή του και αναπτύσσεται κόντρα στις προκλήσεις των εποχών

Της Ιωάννας Κυριάκου

Σύγχρονος εξοπλισμός, ανθρωποκεντρική εκπαίδευση, άνετες εγκαταστάσεις. Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες της ταυτότητας του Γυμνασίου – Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ το οποίο πήρε σάρκα και οστά το 2003 και γιόρτασε χθες τα 20ά του γενέθλια με τα εγκαίνια τριών νέων έργων - του δημοτικού του σχολείου, των καινούργιων γηπέδων και της καφετέριας. Σε μια εποχή όπου όλα εξελίσσονται και αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, φέρνοντας προκλήσεις και ανακατατάξεις, το ΟΛΥΜΠΙΟΝ αντλεί διδάγματα, διατηρεί την αφοσίωσή του και αναπτύσσεται. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του σχολείου και η δημιουργία νέων αντιπροσωπεύει ένα νέο ξεκίνημα και αποσκοπεί στο να καλύψει τις πολυεπίπεδες ανάγκες των πλέον απαιτητικών νέων. Η ίδρυση του δημοτικού σχολείου, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του τον Σεπτέμβρη του 2024, αποτελεί συνέχεια του πλούσιου εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου με επίκεντρο τον μαθητή, την επιτυχία και την ευτυχία του αλλά και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, την καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους. Για την επίτευξη των στόχων αυτών, η διεύθυνση του σχολείου έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο θέτει ως γνώμονα και επίκεντρο τον μαθητή, μέσα από τη σύνθεση ολιγομελών τμημάτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, χρήση της τεχνολογίας, θα ενθαρρύνεται η συμμετοχή σε πληθώρα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σημειώνεται ότι το σχολείο ξεχωρίζει και για την μοναδική του τοποθεσία, αφού βρίσκεται μέσα στο πράσινο και την καθαρή ατμόσφαιρα, ενώ με τις πολυάριθμες δραστηριότητες που προσφέρει, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τον πνευματικό τους κόσμο, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν ευχάριστες στιγμές στο χώρο του σχολείου.

Τι περιλαμβάνουν οι νέες εγκαταστάσεις

Η πτέρυγα που θα στεγάζει το δημοτικό ΟΛΥΜΠΙΟΝ δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών. Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε ένας άνετος χώρος εστίασης, ενώ η επιθυμία των μαθητών για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου futsal με χορτοτάπητα τελευταίας γενιάς, όπως και τη κατασκευή στίβου και γηπέδου paddle. Για τη δημιουργία των συγκεκριμένων αθλητικών έργων ήταν απαραίτητη η αγορά άμορης γης έκτασης 4,000 τ.μ. Η αξία αγοράς της γης και διεκπεραίωσης των έργων ξεπέρασε τις €800,000. Έγινε επίσης ανακαίνιση των γηπέδων tennis, basketball και volleyball, η αξία των οποίων ανήλθε στις €100,000. Στην προσπάθεια για βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων συνέβαλε και ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου με την αγορά οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου. Επιπλέον εξωραΐστηκε η εσωτερική αυλή και ο περιβάλλοντας χώρος, έργο που κόστισε γύρω στις €100,000. Σημειώνεται ότι το κόστος των πιο πάνω έργων υπερέβη το €1,000,000.

Η ιστορία, οι βασικοί στόχοι και η ακαδημαϊκή αριστεία του σχολείου

Τον Σεπτέμβρη του 2003 το Γυμνάσιο - Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αφού είχε ήδη εγγραφεί, εγκριθεί και αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως εξατάξιο σχολείο ιδίου τύπου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άνοιξε τις πόρτες του στους πρώτους 24 μαθητές στην Α’ Γυμνασίου (12 κορίτσια και 12 αγόρια) που μοιράστηκαν σε 2 τμήματα. Σήμερα στο σχολείο φοιτούν 400 περίπου παιδιά τα οποία έρχονται από όλη την περιφέρεια της Λευκωσίας. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του σχολείου συγκαταλέγονται η προσφορά ποιοτικής παιδείας, η ακαδημαϊκή αριστεία, η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, η καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους σε ένα ασφαλές, άνετο, περιβάλλον, με σύγχρονο εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή.

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ ξεχωρίζει και για την ακαδημαϊκή του αριστεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις πολυάριθμες τιμητικές βραβεύσεις και διακρίσεις που έχει πετύχει, τόσο σε Παγκύπριο επίπεδο, όσο Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Πολλοί είναι και οι μαθητές του ΟΛΥΜΠΙΟΝ οι οποίοι έχουν διακριθεί και έχουν λάβει πολύ υψηλές βαθμολογίες στις Παγκύπριες Εξετάσεις, για εισαγωγή στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του ΟΛΥΜΠΙΟΝ είναι ο κ. Γιώργος Κρητικός, η γενική διευθύντρια του Γυμνασίου – Λυκείου η κα  Μαρία Κρητικού και η γενική διευθύντρια του Δημοτικού η κα Χριστίνα Κρητικού.

Η Παιδεία ύψιστη προτεραιότητα για την πολιτεία

Σημειώνεται ότι το παρών τους στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής. Κατά τον χαιρετισμό του, στην επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής: «Κατά τα 20 αυτά χρόνια το ΟΛΥΜΠΙΟΝ κατάφερε να ενισχύσει την ποιοτική προαγωγή της παιδείας του τόπου μας. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη διδασκαλία, το άριστα καταρτισμένο προσωπικό, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα πρωτοποριακά προγράμματα που προσφέρει το σχολείο, ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιβεβαίωση των όσων έχω προαναφέρει αποτελεί η εδραίωση του σχολείου ανάμεσα στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία του τόπου μας. Η επέκταση της λειτουργίας του και στη δημοτική εκπαίδευση, σε μια δύσκολη περίοδο, αναμένεται να δώσει συνέχεια στην ήδη καταξιωμένη παρουσία του εκπαιδευτηρίου και στην επωφελή δράση του προς την πατρίδα μας». Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, σημείωσε πως αν πρέπει να επενδύσουμε σε κάτι αυτό να είναι η παιδεία. «Διαβεβαιώ ότι ως Βουλή θα είμαστε εκεί επειδή τα παιδιά είναι πάνω από όλα. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην παιδεία και επενδύοντας σε αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση