ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Μυλωνάς: Να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης

Επισκέψεις σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας Πάφου, πραγματοποιούν σήμερα ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

ΚΥΠΕ

Επισκέψεις σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας Πάφου, πραγματοποιούν σήμερα ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για όλα τα προβλήματα, κυρίως κτιριολογικά, που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτήρια της Πάφου. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην Τεχνική Σχολή Πάφου και ακολούθησαν ανάλογες συσκέψεις στο Νικολαΐδειο Γυμνάσιο, το οποίο προσωρινά συστεγάζεται με το Λύκειο Κύκκου, στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ και στο Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης.

Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των Συνδέσμων Γονέων των δυο σχολείων που συστεγάζονται, Κύκκου και Νικολαϊδειο, ανέλυσαν τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συστέγαση των δυο σχολείων, με τους μαθητές, ιδιαίτερα του γυμνασίου, να στριμώχνονται σε μικρές αίθουσες χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα, χωρίς μονά θρανία και χωρίς τους απαραίτητους χώρους ακόμη και για τους εκπαιδευτικούς.

Ανάλογα προβλήματα, όπως αναφέρθηκε, αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα εκπαιδευτήρια της πόλης της Πάφου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο υπερβολής στις αναφορές των συναδέλφων του της εκλογικής περιφέρειας Πάφου ότι νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται ως ο φτωχός συγγενής.

Στόχος της Επιτροπής, ανέφερε, είναι να ασκήσει τον απαραίτητο έλεγχο προκειμένου η πολιτεία να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μόρφωσης. Ο κ. Μυλωνάς δήλωσε επίσης ότι μέχρι την εφαρμογή της τελικής λύσης για το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο θα πρέπει να εξευρεθεί μια μεταβατική λύση και για το θέμα αυτό, αλλά και για το θέμα της Τεχνικής Σχολής, που επίσης οι ανάγκες είναι πιεστικές, αφού έχουν απορριφθεί φέτος τα αιτήματα δεκάδων τελειόφοιτων μαθητών γυμνασίου να φοιτήσουν σε κλάδους της τεχνικής σχολής.

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται ανάλογες επισκέψεις του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Παιδείας στα εκπαιδευτήρια της Πόλης Χρυσοχούς και της ακριτικής περιοχής Τηλληρίας. Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, επισκέψεις θα γίνουν και σε δημοτικά σχολεία της επαρχίας.

Να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης

Να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες διαφορές και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, προέτρεψε όλους ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, όπου η Επιτροπή πραγματοποιεί περιοδεία σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με το βιβλίο Αγγλικών και την αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ, ο κ. Μυλωνάς κάλεσε όλους να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης.

«Ας τα βρουν μεταξύ τους, ποιος ευθύνεται, πού δεν έγινε ο σωστός έλεγχος. Ας αφήσουμε, τα βιβλία, τα κομματικά, τις ιδεολογίες και τις αγκυλώσεις μας, στην άκρη και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των παιδιών», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση