ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Προδρόμου: Με πιστή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων η επιστροφή των μαθητών

Τόνισε ότι οι αποφάσεις που έχει πάρει η Κυβέρνηση, έχουν ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διαβεβαίωση πως την προσεχή Δευτέρα θα προχωρήσουν με την πιστή εφαρμογή και την τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για επιστροφή των μαθητών/μαθητριών της Γ΄ Λυκείου και του τρίτου έτους των Τεχνικών Σχολών με ασφάλεια, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στην εξ αποστάσεως τηλεδιάσκεψη – παρουσίαση προς τους διευθυντές/διευθύντριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς και μέλη της διευθυντικής ομάδας των σχολείων, η οποία είχε ως στόχο την επιμόρφωση και ενημέρωση των στελεχών των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, για το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 11 Μαΐου και περιελάμβανε παρουσίαση από την Δρα Ζωή – Δωροθέα Πανά, Λέκτορα Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς την Πολιτεία, που παρ' όλες τις δυσκολίες εργάζονται εθελοντικά και αποτελούν παράδειγμα υποδειγματικής συμπεριφοράς.

Τόνισε ότι οι αποφάσεις που έχει πάρει η Κυβέρνηση, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, αλλά και για τον τομέα της εκπαίδευσης έχουν ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, οι οποίοι σε όλη αυτή τη διαδρομή στήριξαν και ενημέρωσαν σωστά την Κυβέρνηση.

Υπενθύμισε τη διευκρίνιση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι δηλαδή οι αποφάσεις έχουν ληφθεί στη βάση των δεδομένων και ότι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων είναι υπό την αίρεση των συνθηκών που θα ισχύουν την ώρα της εφαρμογής.

«Με την επιστροφή των μαθητών/μαθητριών της Γ΄ Λυκείου και του τρίτου έτους των Τεχνικών Σχολών την προσεχή Δευτέρα θα προχωρήσουμε με την πιστή εφαρμογή και την τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για επιστροφή με Ασφάλεια, ανέφερε. Έχουν ετοιμαστεί τα απαραίτητα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τις Διευθύνσεις και για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, αλλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριες, ανέφερε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι σχετικές οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές θα δοθούν και στους γονείς και κηδεμόνες, σημειώνοντας ότι όλα αυτά προετοιμάζονται με την καθοδήγηση των ιατρικών εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Υπογράμμισε πως κατανοεί την ανησυχία και αγωνία που υπάρχει, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι «με την υποδειγματική επάνοδο όλων και την πιστή εφαρμογή των οδηγιών καθώς την αυστηρή τήρηση των μέτρων θα καταφέρουμε, όπως και στο προηγούμενο διάστημα ως κοινωνία, να αντεπεξέλθουμε».

Αναφέρθηκε ακόμα στους 20.000 δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους για εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες, στις απολυμάνσεις στα σχολεία, στη χωροθέτηση και σήμανση, στην προμήθεια αντισηπτικών υγρών και στη δημιουργία αιθουσών απομόνωσης σε περίπτωση που χρειαστούν.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζεται και ενισχύεται και αποτελεί κατάκτηση για το δημόσιο σχολείο.

Η Δρ. Πανά παρουσίασε στη συνέχεια, εισαγωγικά, χρήσιμα, ενημερωτικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου με έμφαση στα παιδιά.

Ανέφερε στην παρουσίασή της τις γενικές συστάσεις προφύλαξης και τα μέτρα προστασίας, ενώ έδωσε έμφαση στις ειδικές συστάσεις που αφορούν το σχολείο και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, δόθηκε χρόνος στους συμμετέχοντες για ερωτήσεις και απορίες, τις οποίες απάντησε η Δρ Πανά, αλλά και άλλα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι είναι μεγάλης σημασίας η ενημέρωση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τις υγειονομικές οδηγίες και γι΄ αυτό προγραμματίζει σειρά εξ αποστάσεως επιμορφωτικών – ενημερωτικών συναντήσεων με τους ειδικούς επιστήμονες και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, με σκοπό να προσφερθούν χρήσιμες και αναγκαίες πληροφορίες, αλλά και να επιλυθούν τυχόν απορίες για τον χειρισμό και το υγειονομικό πρωτόκολλο στα θέματα αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 στα σχολεία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και άλλα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, με σκοπό να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X