ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με ένα κυπριακό και δύο ελληνικά πανεπιστήμια

Κατατάσσεται ανάμεσα στα Κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στη θέση #155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου και φιλοξενεί φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες.

Το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχει και της έρευνας που διενεργεί το Πανεπιστήμιο αντανακλάται στις επιτυχίες του στις κύριες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με την έκδοση της κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings για το 2024. Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται ανάμεσα στα Κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στη θέση #155 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εντυπωσιακή κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντανακλάται επίσης στην απόδοσή του σε δύο από τα εν λόγω πεδία, την Ποιότητα της Έρευνας και τη Διεθνοποίηση, όπου έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στην κατάταξη. Στα δύο αυτά πεδία αναγνωρίζεται, επομένως, ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Η μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, THE World University Rankings, αξιολογεί και συγκρίνει πανεπιστήμια ανά τον κόσμο με βάση την απόδοσή τους σε πέντε πεδία: τη Διδασκαλία, το Ερευνητικό Περιβάλλον, την Ποιότητα της Έρευνας, τη Βιομηχανία και τη Διεθνοποίηση.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε 5 Διαφορετικούς Τομείς

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1* στον τομέα της Εκπαίδευσης και #1** στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς.

Συγκεκριμένα, στα φετινά αποτελέσματα της THE World University Rankings by Subject, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται:

• Στα Κορυφαία 201-250 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #45 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών,

• Στα Κορυφαία 201-250 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #46 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα της Εκπαίδευσης

• Στα Κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #79 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα της Ψυχολογίας.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται:

• Στα Κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στις θέσεις #3 στην Κύπρο, #7 στην Ελλάδα και #132στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών

• Στα Κορυφαία 601-800 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στις θέσεις #2*** στην Κύπρο, #7**** στην Ελλάδα και #168 στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της Κλινικής και Υγείας.

Στον πίνακα συνοψίζονται οι κατατάξεις του Πανεπιστημίου στους πέντε τομείς:

Τομέας

Κύπρος

Κύπρος και Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Παγκόσμιο

Επιχειρήσεων και Οικονομικών

1

1

45

201-250

Εκπαίδευσης

1*

1*

46

201-250

Ψυχολογίας

1*

1**

79

301-400

Κοινωνικών Επιστημών

3

7

132

501-600

Κλινικής και Υγείας

2***

7****

168

601-800

* μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

** μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

*** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

**** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

7 μέλη ΔΕΠ ανάμεσα στους Κορυφαίους Επιστήμονες παγκοσμίως

Επτά (7) μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100.000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση την κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε το 2022 από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ.

Αφετηρία για επιτυχημένη διεθνή σταδιοδρομία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εργάζεται ώστε να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους εταίρους του και να δημιουργήσει διασυνδέσεις ανάμεσα σε φοιτητές, αποφοίτους, καθηγητές και τη βιομηχανία. Με αυτό τον τρόπο, οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πραγματική γνώση και εμπειρία από την τριβή τους με την εργασιακή ζωή, ώστε να προετοιμαστούν για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας μετά τις σπουδές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 94% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου εργοδοτούνται εντός 18 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ποσοστά εργοδότησης ανά Σχολή

• Ιατρική Σχολή: 99,9%*

(*σωρευτικό ποσοστό περιόδου 2015-2022)

• Νομική Σχολή: 95,7%

• Σχολή Επιστημών και Υγείας: 94,4%

• Σχολή Επιστημών Αγωγής: 94,3%

• Σχολή Επιστημών και Μηχανικής: 93,0%

• Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων: 92,8%

• Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών: 89,3%

Πανεπιστημιούπολη στα πρότυπα του εξωτερικού

Η σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας αποτελείται από 20 νεόκτιστα ή ανακαινισμένα κτίρια ειδικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουν επενδυθεί πάνω από €100 εκατ. σε υποδομές. Η συνεχής ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης επιτρέπει τη δημιουργία εξειδικευμένων εγκαταστάσεων και σύγχρονων χώρων διδασκαλίας για την εύρυθμη λειτουργία κάθε Τμήματος.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πανεπιστημιούπολη αναπτύσσεται και εναρμονίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες των φοιτητών, στοχεύοντας πάντοτε στην παροχή μίας πλούσιας σε εμπειρίες και όμορφες στιγμές φοιτητικής ζωής, μέσα από την επαφή με την τοπική κοινότητα και την ποικιλομορφία, τη μάθηση και τη διασκέδαση.

Επικοινωνία

Λεωφ. Μακεδονίτισσας 46,

CY-2417, T.Θ. 24005,

CY-1700, Λευκωσία

Τηλ. (κεντρικό): 22841500

Τηλ. (εγγραφές): 22841528

E-mail: admissions@unic.ac.cy 

Διαχρονικός Προσανατολισμός προς το μέλλον

Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πιστεύουμε ότι η τεχνολογική πρόοδος θα προκαλέσει ραγδαία επιταχυνόμενες κοινωνικές αλλαγές τις επόμενες δεκαετίες. Ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών -τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία, ρομποτική, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, blockchain, drones, υπολογιστική ιατρική, σύγχρονη εξερεύνηση του διαστήματος- έχει ήδη αρχίσει να αποκτά εμπορική βιωσιμότητα.

Κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες θα είναι ανατρεπτική για την εξέλιξη του μέλλοντος μας. Στο σύνολό τους, οι τεχνολογίες αυτές θα έχουν πολυεπίπεδη επιρροή στην οικονομία, τις κοινωνικές δομές, τα νομικά συστήματα, την κατανομή του εισοδήματος, τη διακυβέρνηση, την εκπαίδευση και την άμυνα και θα εγείρουν θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση της κοινωνίας.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση εμπλέκεται δυναμικά σε βασικούς τομείς που σχετίζονται με τους ακολούθους πυλώνες:

• Ψηφιακά Νομίσματα και Blockchain

• Μηχανική Μάθηση και Μεγάλα Δεδομένα (Big Data)

•Metaverse

• Μοντελοποίηση και Προσομοίωση

• Βιοϊατρική/ Βιοτεχνολογία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των εξελίξεων και συμμετέχει σε έρευνα υψηλής ποιότητας, πρωτοβουλίες αιχμής, ακαδημαϊκές/επιχειρηματικές συνεργασίες και ανάπτυξη προγραμμάτων ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης, που διερευνούν και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση