ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:09
 

Παρανομεί το Υπ. Παιδείας λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Η επιστολή για ενδοσχολική αναβαθμολόγηση των γραπτών των τετραμήνων προκάλεσε αντιδράσεις

Του Γιάννου Λύτρα

Η αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρο Αντωνέλλο, σε σχέση με την αναβαθμολόγηση των γραπτών μαθητών οι οποίοι το επιθυμούν, προκάλεσε την αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ. Η οργάνωση των καθηγητών κάνει λόγο για παράνομη πρακτική, στο πλαίσιο των τετραμήνων, και παραπέμπει στον κανονισμό για την αναβαθμολόγηση των γραπτών.

Όπως εξήγησε στην «Κ» ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφέρεται ότι η αναβαθμολόγηση των γραπτών των εξετάσεων τετραμήνων πρέπει να γίνεται ανά σχολική μονάδα. Αυτό, ανέφερε ο κος Χατζησάββας είναι παράνομο, ενώ παρέπεμψε στον κανονισμό, ο οποίος αναφέρει ότι:

Ο Διευθυντής αποστέλλει στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντίγραφο του εξεταστικού δοκιμίου του μαθητή με καλυμμένο το όνομά του και τις λύσεις.

Στο αρχείο του σχολείου παραμένουν η σχετική αίτηση που υποβλήθηκε από τους γονείς ή τον κηδεμόνα του μαθητή και η απόδειξη καταβολής του σχετικού τέλους.

Όλα τα γραπτά για αναβαθμολόγηση αποστέλλονται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ταυτόχρονα, αν είναι δυνατό, και μέσα στην προθεσμία που αναφέρεται στην υποπαράγραφο (α).

Ο Διευθυντής του οικείου Τμήματος Εκπαίδευσης συγκροτεί Επιτροπή Ελέγχου και Αναβαθμολόγησης Γραπτών Δοκιμίων, η οποία αποτελείται από Επιθεωρητές ή/και Διευθυντές ή/και καθηγητές της ειδικότητας του μαθήματος ή των μαθημάτων στα οποία γίνεται έλεγχος και προβαίνει στον έλεγχο και την αναβαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των οποίων δεν αποκαλύπτεται το όνομα του μαθητή· η απόφαση της Επιτροπής είναι τελεσίδικη.

Οι καθηγητές να μην προβούν σε αναβαθμολόγηση

Μέσω της ανακοίνωσής της, η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τους καθηγητές να μην προβούν σε αναβαθμολόγηση των γραπτών, αναφέροντας τα εξής:
«Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί παράνομη τη διαδικασία αναβαθμολόγησης δοκιμίου γραπτής αξιολόγησης εξεταζόμενου μαθήματος για το α’ τετράμηνο 2020, όπως αυτή αναγράφεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου 2020 και η οποία στάληκε στις σχολικές μονάδες από τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων ΥΠΠΑΝ.

Ως εκ τούτου, καλούμε τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε καμία αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων με βάση την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά να εξακολουθήσουν να τηρούν τη διαδικασία αναβαθμολόγησης όπως αυτή προνοείται μέσα από τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων και συγκεκριμένα στο άρθρο 17(3) «Έλεγχος αναβαθμολόγησης γραπτών δοκιμίων», όπου καθορίζεται επακριβώς η διαδικασία αναβαθμολόγησης γραπτών δοκιμίων, αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται για εύκολη αναφορά».

Δουλειά του σχολείου

Ο Σπύρος Αντωνέλλος, μιλώντας στην «Κ» σε σχέση με το θέμα, ανέφερε ότι οι εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν είναι παγκύπριες εξετάσεις, αλλά εξετάσεις του σχολείου. Ως εκ τούτου, δεν είναι δουλειά του Υπουργείου Παιδείας να διενεργεί αναβαθμολογήσεις όπου χρειάζεται, αλλά είναι διαδικασία ενδοσχολική. Μάλιστα, ανέφερε ότι για το θέμα σύμφωνος είναι και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X