ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση Ημερολογίου: «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

Μια πρωτοβουλία των μαθητών του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 17 Νοεμβρίου οι μαθητές του Λυκείου Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος”, μας προσκαλούν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου για να στηρίξουμε την όμορφη πρωτοβουλία τους, τη δημιουργία του Ημερολογίου «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».
Τα παιδιά, με ιδιαίτερα συναισθήματα αλληλεγγύης, στέλνουν μηνύματα ανθρωπιάς συνδεδεμένα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγκεκριμένα με τα δικαιώματα του παιδιού που πρέπει να σωθεί από τον πόλεμο, τη βία, την κακοποίηση, τον φόβο, το σκοτάδι. Μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση, οι μαθητές κατάφεραν να επικοινωνήσουν με 365 γνωστές προσωπικότητες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι απέστειλαν μια σύντομη σκέψη τους για το θέμα, στηρίζοντας έτσι τη δράση των παιδιών. Έτσι, το Ημερολόγιο διανθίζεται με σκέψεις από ανθρώπους της μουσικής, της λογοτεχνίας, του αθλητισμού, του θεάτρου, της πολιτικής, του ακτιβισμού και των επιστημών, καθώς και από κείμενα και σχέδια παιδιών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και επαρχίες της Κύπρου.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του Ημερολογίου θα περιλαμβάνει τραγούδι και συζήτηση για το παιδί που πρέπει να σωθεί, με καλεσμένους κάποιους εκ των γραφόντων, οι οποίοι ξανά στέκονται αρωγοί και σύμμαχοι των μαθητών του Σχολείου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετέχουν η Αναστασία Ανθούση, Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη, οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Φάμελλος και η Άννα Χρυσάνθου, ο μουσικός Νίκος Ευαγγέλου, η συγγραφέας Άννα Μαραγκού, ο εικαστικός και θεατρικός συγγραφέας Μιχάλης Παπαδόπουλος, η αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου, ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

Στο μουσικό πρόγραμμα, εκτός των άλλων, θα συμμετέχουν νέοι με μεταναστευτική βιογραφία και μαθητές του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», με τη συνοδεία της μουσικού Ειρήνης Πελαγία.

Τα καθαρά έσοδα τόσο από τις πωλήσεις του Ημερολογίου όσο και από την εκδήλωση, θα διατεθούν για τις ανάγκες των ασυνόδευτων παιδιών που στηρίζει ο οργανισμός “Hope for Children” CRC Policy Center.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, για να στηρίξουμε το παιδί που πρέπει να σωθεί και να τιμήσουμε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν για τη δημιουργία του Ημερολογίου “Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα”.

Εισιτήρια: https://bit.ly/3fxpxkT 

Τιμή Εισιτηρίου: €15 κανονικό / €10 μειωμένο

Χορηγοί Επικοινωνίας: LOVE FM 100,7 & Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση