ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέντε πρωτεύσαντες μιλούν για την επιτυχία τους στις εξετάσεις

Τρεις μαθήτριες του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου περιλαμβάνονται ανάμεσα στους άριστους των αρίστων

Newsroom K

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης τα αποτελέσματα για τα ΑΑΕΙ Κύπρου και για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας με δεκατρείς μαθητές να εξασφαλίζουν το απόλυτο «20».

Η Πολύμνια Δανιήλ και η Σταυριάνα Ευθυμιάδη εκ Λεμεσού, δύο εκ των αρίστων, κέρδισαν μια θέση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Σε δηλώσεις τους, οι δύο μαθήτριες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, και τη συγκίνησή τους, δηλώνοντας πως οι κόποι τους ανταμείφθηκαν.

Σταυριάνα Ευθυμιάδη - «Αιφνιδιάστηκα, δεν το περίμενα»

Η Σταυριάνα εμφανώς συγκινημένη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αιφνιδιάστηκα, δεν το περίμενα, διότι όλοι οι συμμαθητές μου κοπίασαν την φετινή χρονιά. Ήταν απρόσμενο, είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενη».

Η νεαρή τόνισε ότι «ήταν μια δύσκολη, κουραστική και πιεστική χρονιά από πολλές πλευρές. Ήταν κυριολεκτικά ένας δρόμος μετ' εμποδίων».

Το μήνυμα που θέλησε να δώσει στους επόμενους υποψηφίους ήταν λιτό μα εύστοχο, «τα αγαθά κόποις κτώνται».

Πολύμνια Δανιήλ - «Με την βοήθεια του Θεού τα κατάφερα»

Άκρως συγκινημένη αλλά και πλημμυρισμένη από χαρά ήταν και η Πολύμνια η οποία μας ανέφερε «νιώθω συγκίνηση και συνάμα χαρά, ήταν μια χρονιά δύσκολη η οποία χρειαζόταν μεθοδικότητα, εξάσκηση και ορθή κατανομή του χρόνου. Με την συμπαράσταση της οικογένειάς μου και την βοήθεια του Θεού τα κατάφερα».

Η Πολύμνια έστειλε το δικό της μήνυμα στους νέους που θα περάσουν από την εν λόγω διαδικασία: «Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά να μην ακούσουν κανένα, καμία αρνητική κριτική. Να προσπεράσουν τον φθόνο και την ζήλια και να επικεντρωθούν στον στόχο τους».

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά που εξασφάλισαν μια θέση στην Σχολή που επιθυμούσαν κάθε καλό, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Μαρία Παπαπέτρου - Έγιναν πολλές θυσίες, αλλά οι κόποι έφεραν καρπούς

Η Μαρία Παπαπέτρου, μαθήτρια του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πρώτευσε στα Οικονομικά και δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ακόμη δεν έχει επιλέξει αν θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή στο Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας, όπου ήδη εξασφάλισε θέση.

Είπε πως ένιωσε τεράστια ικανοποίηση και χαρά γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι της και πως το αποτέλεσμα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη «αφού δεν το περίμενα, ήταν κάτι απρόσμενο».

Η περίοδος προετοιμασίας ήταν πολύ δύσκολη, δήλωσε και πρόσθεσε «υπήρχαν πάρα πολλές αντιξοότητες, έγιναν πολλές θυσίες, ήταν η πιο δύσκολη χρονιά όπου έπρεπε να ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, με πολλή υπομονή και επιμονή».

Ευτυχώς οι κόποι αυτοί έφεραν καρπούς, κατέληξε.

Τρεις μαθήτριες της Πάφου στους πρωτεύσαντες

Τρεις μαθήτριες του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου περιλαμβάνονται ανάμεσα στους άριστους των αρίστων, που εξασφαλίζουν θέσεις σε Πανεπιστήμια. Οι τρεις μαθήτριες της Πάφου έχουν εξασφαλίσει βαθμό πρόσβασης «20» μετά την εφαρμογή της στατιστικής επεξεργασίας στο πλαίσιο πρόσβασης.

Πρόκειται για τη μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, Μαρία Γιαλλούρη, η οποία εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ανάμεσα στους πρωτεύσαντες είναι επίσης η Νίκη Ιερωνύμου, επίσης, μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου που εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και η Ευανθία Διομήδους του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, που εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Μαρία Γιαλλούρη, εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, σημειώνοντας πως δεν περίμενε τη μεγάλη της επιτυχία. Είναι, είπε, «ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και δεν το πίστευα ότι θα τα καταφέρω», προσθέτοντας ωστόσο πως με “δουλειά και θέληση, όλα είναι κατορθωτά». H επιτυχία της, συνέχισε, βασίζεται στη συστηματική μελέτη από την αρχή του σχολικού έτους και στο καθημερινό πρόγραμμα.

Από την πλευρά της η μαθήτρια Νίκη Ιερωνύμου με συγκίνηση αναφέρθηκε στην επιτυχία της, εκφράζοντας την ικανοποίηση της. Η επιτυχία μας είπε, οφείλεται σε συστηματική μελέτη όλο το χρόνο. Επεσήμανε πως σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους διαδραμάτισαν και οι καθηγητές τους αλλά και οι γονείς τους.

Εξάλλου, σε δηλώσεις της η Ευανθία Διομήδους ανέφερε πως εργάστηκε για ένα καλό αποτέλεσμα όλα τα τελευταία έτη. Είμαστε, είπε, ικανοποιημένοι, και νιώθουμε δικαίωση του κόπου και της δουλειάς μας.

Ο Βοηθός Διευθυντής Α’ του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Ανδρέας Τσαγγαρίδης συνεχάρη τις μαθήτριες και τις οικογένειες τους για τις επιτυχίες τους, που αποτελεί και επιτυχία του ιδίου του σχολείου, το οποίο έχει δημιουργήσει, όπως παραδέχθηκε μια παράδοση στο θέμα αυτό. Τα τελευταία χρόνια μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου καταλαμβάνουν ψηλές θέσεις στην πρώτη δεκάδα. Ο κ. Τσαγκαρίδης ανέφερε ότι οι μεγάλες αυτές επιτυχίες πιστώνονται πρώτα στα ίδια τα παιδιά για τους κόπους και τις προσπάθειες τους και στις οικογένειες τους για τη στήριξη, την προετοιμασία και την συμπαράσταση. Επίσης, είπε, αυτή η τιμή αντανακλά και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου που με τη συστηματική δουλειά έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα και μαρτυρά το ψηλό επίπεδο του έργου που συντελείται στο δημόσιο σχολείο.

Πηγή: 24news - ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X