ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΕΔ: Απαράδεκτες συνθήκες στις αίθουσες διδασκαλίας λόγω καύσωνα

Θα πρέπει να εξετάζεται από πλευράς ΥΠΑΝ, ακόμη και το ενδεχόμενο της διακοπής μαθημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ

ΚΥΠΕ

Οι ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αφενός δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες εργασίας στις αίθουσες διδασκαλίας και αφετέρου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων παιδιών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι τις τελευταίες μέρες λαμβάνει συνεχώς μηνύματα τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς και μαθητές «για τις πραγματικά απαράδεκτες συνθήκες» που επικρατούν στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Αναγνωρίζουμε την πολιτική βούληση του ΥΠΑΝ και της Κυβέρνησης να δώσουν λύσεις στο πιο πάνω σοβαρό πρόβλημα, σε συνέχεια και σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση κλιματιστικών έχει αρχίσει σε μικρό αριθμό σχολείων με πρωτοβουλία των οργανωμένων γονέων και των σχολικών εφορειών, εντούτοις είναι άμεση ανάγκη η επίσπευση όλων εκείνων των διαδικασιών που απαιτούνται από πλευράς ΥΠΑΝ, έτσι ώστε όσο το δυνατόν ενωρίτερα να εγκατασταθούν κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας», προσθέτει η οργάνωση.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει, επίσης, ότι, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς, αξιολογώντας τα δεδομένα, να προβαίνουν και σε άλλες συμπληρωματικές ενέργειες για απάμβλυνση του προβλήματος.

«Σε περιπτώσεις όπου καταγράφονται ακραίες θερμοκρασίες, θα πρέπει να εξετάζεται από πλευράς ΥΠΑΝ, ακόμη και το ενδεχόμενο της διακοπής μαθημάτων και αποχώρησης των παιδιών ενωρίτερα από την καθορισμένη ώρα λήξης των μαθημάτων. Ως ΠΟΕΔ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για οριστική επίλυση του θέματος», καταλήγει η οργάνωση, στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση