ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΕΔ: Τα σχολεία επαναλειτουργούν με απόφαση και ευθύνη της Κυβέρνησης

Έντονη διαφωνία στην άμεση μετάδοση του μαθήματος διδασκαλίας από τον σχολικό χώρο για τους μαθητές και μαθήτριες που θα βρίσκονται στο σπίτι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναφέρει, επίσης, ότι μετά και τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στις 8 του Μάη, για τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν στα σχολεία, αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθολική επαναλειτουργία των σχολικών μας μονάδων την 21η Μαΐου, έχει μελετήσει πολύ προσεκτικά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που έχει εκδοθεί για τη Μέση Εκπαίδευση, και έχει αποστείλει συγκεκριμένες παρατηρήσεις και εισηγήσεις για διαφοροποίηση και προσαρμογή του, στη βάση των ιδιαιτεροτήτων και των δεδομένων των δημοτικών, νηπιαγωγείων και των ειδικών σχολείων, όταν αυτά θα επαναλειτουργήσουν.

«Σημειώνουμε εμφατικά ότι, όσο πιο μικρά ηλικιακά είναι τα παιδιά τόσο δυσκολότερη γίνεται και η εφαρμογή του όποιου Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, ως προς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, που προτείνονται, αλλά και τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Έχουμε αποστείλει διάφορα ερωτήματα προς τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ, εργασιακής φύσεως, τα οποία αφορούν στην ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων, και αναμένουμε γραπτές απαντήσεις και οδηγίες το συντομότερο δυνατό», προσθέτει.

Σημειώνει ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων η πιστή εφαρμογή και τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και των Οδηγιών Λειτουργίας των σχολικών μονάδων υπό την ιδιάζουσα αυτή κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Την ίδια ώρα, όλα όσα έχει αναφέρει ο ΥΠΠΑΝ και τα οποία πρέπει να προηγηθούν της επαναλειτουργίας των σχολείων, επιβάλλεται να υλοποιηθούν σχολαστικά (όπως άλλωστε καταγράφονται και στο σχετικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τη Δημοτική Εκπαίδευση)», σημειώνει.

Η ΠΟΕΔ εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην άμεση μετάδοση του μαθήματος διδασκαλίας από τον σχολικό χώρο για τους μαθητές και μαθήτριες, που θα βρίσκονται στο σπίτι.

«Κάτι, που δεν γίνεται αποδεκτό από την ΠΟΕΔ για σωρεία λόγων που θα παραθέσουμε ενώπιον του ΥΠΠΑΝ, όταν κληθούμε να συζητήσουμε το όλο ζήτημα. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενδεχομένως, να πάρει άλλη μορφή και να εφαρμοστεί με τρόπο που θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί και θα αφορά στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και παιδιών που θα παραμείνουν στο σπίτι», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση