ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Δεν υπήρξε αποβολή μαθητών - Εσφαλμένη είδηση

Ανακοίνωση για την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2022-23 στα 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και στις Τεχνικές Σχολές, κύλησε ομαλά σήμερα και με δεδομένη τη στελέχωση και όλες τις άλλες προετοιμασίες που έγιναν έγκαιρα, τα σχολεία έχουν ξεκινήσει αμέσως τη λειτουργία τους και μπορούν να αφιερωθούν απερίσπαστα στο έργο τους, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Με δεδομένες τις βελτιωμένες υγειονομικές συνθήκες και χωρίς την ανάγκη δραστικών μέτρων προστασίας, σημειώνεται, το σχολείο μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστα στην κύρια αποστολή του, που είναι η διδασκαλία, η μάθηση, η καλλιέργεια δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών.

Όσον αφορά ορισμένα δημοσιεύματα και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για αποβολές μαθητών σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, το Υπουργείο αναφέρει ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν υπήρξε αποβολή μαθητών/τριών στο συγκεκριμένο σχολείο και πρόκειται για εσφαλμένη είδηση.

«Οι παραπλανητικές εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργούνται δεν αλλάζουν την εικόνα της ομαλής λειτουργίας σήμερα πέραν των 120 σχολείων παγκυπρίως. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει περιθώριο σχολιασμού», προστίθεται.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται, δεν έχει παρουσιαστεί οποιαδήποτε αναφορά ή παράπονο από γονείς του συγκεκριμένου σχολείου προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει ότι, εφόσον οι γονείς ή κηδεμόνες αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ή έχουν να υποβάλουν παράπονο, απευθύνονται στα Επαρχιακά Γραφεία ή στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου και τότε αυτό εξετάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση