ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προδρόμου: Τα σχολεία δίπλα στους πυρόπληκτους

Το Υπουργείο Παιδείας θα φροντίσει, ούτως ώστε από αύριο να ανοίξουν ξανά σχολεία, για να δώσουν κατ’ αρχάς την όποια στήριξη και δημιουργική

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τα σχολεία, όπως και οι άλλες υπηρεσίες του κράτους, θα σταθούν δίπλα στους συμπολίτες μας στις πληγείσες περιοχές, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου σημείωσε: «Ο πόνος και το φορτίο των ανθρώπων είναι πολύ βαρύ. Τα σχολεία, όπως και οι άλλες υπηρεσίες του κράτους, θα σταθούν δίπλα στους συμπολίτες μας σε αυτές τις πληγείσες περιοχές.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα φροντίσει, ούτως ώστε από αύριο να ανοίξουν ξανά σχολεία, να υποδεχθούν παιδία, για να δώσουν κατ’ αρχάς την όποια στήριξη και δημιουργική απασχόληση.

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί μας έδειξαν προθυμία να βοηθήσουν, πάρα πολλοί εθελοντές προθυμοποιήθηκαν, και μπορώ τώρα να σας ανακοινώσω ότι αύριο το πρωί η Διευθύντρια και μέλη του προσωπικού στο Λύκειο των Λευκάρων θα είναι εκεί, θα υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες, για να συζητήσουν, ώστε να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να στηρίξουμε, όπως επίσης και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία κατ’ αρχάς στην Ιαματική, όπου φοιτούν αρκετά παιδιά από την περιοχή, και στη Χοιροκοιτία, αύριο θα υποδεχτούν παιδιά που οι οικογένειές τους θα θελήσουν να τα στείλουν για απασχόληση, και από επόμενη μέρα θα λειτουργήσουμε εκτάκτως θερινά σχολεία. Σχετικές ανακοινώσεις θα εκδοθούν από το Υπουργείο.

Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και από τη Μέση και από τη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση που αμέσως ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να σας ενημερώσω ότι και η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, οι ψυχολόγοι μας, από αύριο θα είναι στα σχολεία και θα εξετάσουμε με ποιον τρόπο θα βγάλουμε και κάποια προγράμματα ψυχο-συναισθηματικής στήριξης για το επόμενο διάστημα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση