ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προδρόμου: Το ΥΠΠΑΝ προωθεί το πρόγραμμα Mind Reset

Πρόκειται για ένα διαδραστικό και με ψυχαγωγική προσέγγιση

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, μέσα στους ευρύτερους στόχους του, προωθεί το νέο πρόγραμμα του Junior Achievement, Mind Reset,  σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας σε μαθητές/μαθήτριες από 10 μέχρι 13 ετών, είπε ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σε χαιρετισμό του σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Προγράμματος Mind Reset είπε ότι πρόκειται για ένα διαδραστικό και με ψυχαγωγική προσέγγιση πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των τελευταίων δύο τάξεων Δημοτικού και των πρώτων δύο τάξεων Γυμνασίου.
 
Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, επιτυγχάνεται εκείνο που γενικότερα επιζητούμε τελευταία στην εκπαίδευση, δηλαδή την ομαλή μετάβαση από τη μια βαθμίδα στην άλλη.
 
«Αυτό το πρόγραμμα, μέσα από τις διάφορες ενότητές φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τη λογική της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας, τα παροτρύνει και τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οι οποίες ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά θα εντοπίσουν τις συνέπειες της χρήσης του πλαστικού στη ζωή μας και θα προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, εξασκούνται προωθώντας τις δικές τους ιδέες για προϊόντα και υπηρεσίες», πρόσθεσε. 
 
Παράλληλα, συνέχισε, με το Mind Reset, συνεχίζεται η επιτυχημένη εφαρμογή των άλλων προγραμμάτων του Junior Achievement Κύπρου - «Μαθητική Επιχείρηση» στα Λύκεια, «Επιχειρηματικότητα» στην Προπαρασκευαστική Μαθητεία, «Οικονομικά για την Επιτυχία» στα Γυμνάσια, «Ξοδεύοντας Έξυπνα» και η «Κοινότητά μας» στη Δημοτική Εκπαίδευση, όπου εμπλέκονται μαθητές και μαθήτριες ηλικίας από 9 μέχρι και 18 ετών.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συνεργάζεται με επιτυχία τα τελευταία οκτώ χρόνια, με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Κύπρου. Ευχαρίστησε για την συνεργασία την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Προγράμματος Junior Achievement Κύπρου, Αντιγόνη Κωμοδίκη.
 
Ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή στα προγράμματα αυτά είναι εντυπωσιακά. «Αυτό επιβεβαιώνεται από την πολύ μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών. Ανταποκρινόμενα μάλιστα στην πρόκληση της πανδημίας, τα τελευταία δύο χρόνια, τα προγράμματα προσαρμόστηκαν σε ψηφιακή εφαρμογή και η συμμετοχή των μαθητών/τριών διατηρήθηκε σταθερή», σημείωσε.
 
Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στα προγράμματα, είπε ο κ. Προδρόμου, έχουν, μεταξύ άλλων, αναπτύξει προσωπικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, όπως δημιουργική σκέψη, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, επικοινωνιακές δεξιότητες, ομαδικότητα, ηγεσία, ανάληψη και διαχείριση χρόνου, ευθυνών και ρίσκου.  
 
Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία των προγραμμάτων αυτών και τις προοπτικές τους, συνέχισε, το Υπουργείο συνεχίζει να αξιολογεί και να στηρίζει τα νέα προγράμματα του Junior Achievement Κύπρου.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση