ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Πολύ χαμηλή η προσέλευση παιδιών στα σχολεία την Παρασκευή

Πολύ χαμηλή ήταν την Παρασκευή το πρωί η προσέλευση των παιδιών σε αρκετά σχολεία, ειδικά στη Λευκωσία, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχαν τάξεις με μονοψήφιο αριθμό παιδιών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ερωτηθείσα σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για διακοπή των μαθημάτων νωρίτερα σήμερα, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Η κ. Βασιλείου είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο εν μέρει βοηθά στη διαχείριση της κατάστασης δεδομένων αφενός των ακραίων ψηλών θερμοκρασιών και αφετέρου του γεγονότος ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

«Για αυτό και η ουσία της επίλυσης του ζητήματος δεν είναι άλλη από την όσο το δυνατόν ενωρίτερη εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας με ταυτόχρονη αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων για να μπορούν τα κλιματιστικά να λειτουργούν. Μόνο με αυτό τον τρόπο τα σχολεία μας και τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη θα μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στις σχολικές τάξεις και με τρόπο που να μην απειλείται η υγεία παιδιών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν θα έχουν οποιαδήποτε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, η κ. Βασιλείου είπε ότι υπάρχει επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας, και ζήτησαν και συνάντηση για να καταθέσουν εκ νέου το αίτημά τους για επίσπευση των διαδικασιών εγκατάστασης κλιματιστικών νωρίτερα της τριετίας, που έχει εξαγγελθεί το Νοέμβριο του 2023 .

«Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι η παρούσα Υπουργός, η παρούσα Κυβέρνηση για πρώτη φορά πήρε την πολιτική απόφαση σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες. Από εκεί και πέρα όμως με δεδομένες τις ακραία ψηλές θερμοκρασίες που λόγω των κλιματικών αλλαγών ήρθαν για να μείνουν, ζητούμε όπως το πλάνο τριετίας επαναξιολογηθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγκατάστασης κλιματιστικών ενωρίτερα», σημείωσε .

Ερωτηθείσα αν συμφωνούν με το σημερινό μέτρο, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι το σημερινό μέτρο είναι ένα μέτρο το οποίο βοηθά στη διαχείριση εν μέρει της κατάστασης και οι ψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική κατάσταση δεν είναι στις 10:45 που ξεκινούν, είναι από το πρωί που ξεκινούν.

«Άρα ενδεχομένως το κλείσιμο των σχολείων ολόκληρη τη μέρα θα βοηθούσε περισσότερο, μέτρο που εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά η διαχείριση της σημερινής μέρας δεν είναι η ουσία. Η ουσία σε ό,τι αφορά το πρόβλημα είναι να τροχιοδρομηθεί ενωρίτερα η επίλυσή του, που δεν είναι άλλη από την εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού φορτίου των σχολείων», κατέληξε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση