ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας στο Frederick

Νέο, καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Frederick

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick ανακοινώνει το καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας», το οποίο θα προσφέρεται με το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο 2024-25, που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα μοναδικά σχεδιασμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έναν τομέα με μεγάλες προοπτικές. «Η Επιστήμη της Κοσμητολογίας συνιστά στις μέρες μας έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους κλάδους ενώ τα καλλυντικά προϊόντα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και ευεξία, αποτελώντας τη διασταύρωση της επιστήμης και της προσωπικής φροντίδας», αναφέρει ο Δρ Χαράλαμπος Τριάντης, Επίκουρος Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick. Πρόκειται για το μοναδικό πιστοποιημένο Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου στην Κύπρο, με έξι υπερσύγχρονα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τρία άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια για σκοπούς έρευνας.

«Η φύση είναι ένα πλούσιο πεδίο εξερεύνησης, ωστόσο αξιοποιείται σε πολύ μικρότερο βαθμό από τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει στην επιστήμη της Κοσμητολογίας και των φυσικών προϊόντων υγείας», επισημαίνει ο Καθηγητής Γεώργιος Καρίκας, Συντονιστής του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας». Οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος θα μάθουν να αξιοποιούν με επιστημονικό και ορθολογικό τρόπο την τοπική χλωρίδα ως πρώτη ύλη για την παραγωγή φαρμακευτικών, καλλυντικών και διατροφικών προϊόντων και να διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων από τη φύση. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που προέρχονται από τον χώρο των Επιστημών Υγείας, όπως απόφοιτους/ες προγραμμάτων Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Βιοχημείας, Χημείας, Αισθητικής-Κοσμητολογίας, Γεωπονικής ή άλλων συναφών γνωστικών αντικειμένων.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο Πανεπιστήμιο Frederick, διαφάνηκε η μεγάλη προοπτική του τομέα της Επιστήμης της Κοσμητολογίας, μέσα από τοποθετήσεις ομιλητών και ομιλητριών από τον χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Μεταξύ άλλων, ο Δρ Κωνσταντίνος Γαρδίκης, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στην Εταιρεία APIVITA, τόνισε πως η επιστήμη της Κοσμητολογίας παρέχει πολύ μεγαλύτερο χώρο για καινοτομίες σε σχέση με τα φαρμακευτικά προϊόντα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πεδίο με άπειρες δυνατότητες και μεγάλη προοπτική. Η κα. Μαρία Σακέλη, Sales Manager της Cyprus Pharma και η κα. Σμαραγδή Ταλάκη, Head of HR της Intermed, εξήγησαν τη δομή μιας εταιρείας καλλυντικών, φωτίζοντας τις πολλές πτυχές και τα πεδία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν και να εργοδοτηθούν νέοι και νέες επιστήμονες στη βιομηχανία των καλλυντικών. Στην Ημερίδα συμμετείχε, επιπλέον, η κα. Μαρία Σταύρου, Υπεύθυνη του Τομέα Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, η οποία παρουσίασε τη νομοθεσία που διέπει τον έλεγχο των καλλυντικών προϊόντων και αναφέρθηκε σε ένα, ακόμη, πεδίο που ανοίγεται στον τομέα: του ελέγχου και της ενημέρωσης για την ασφάλεια των καλλυντικών προϊόντων.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας» προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική. Η διάρκειά του είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα με πλήρη φοίτηση (30 ECTS / εξάμηνο). Το Πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί και με μερική φοίτηση. Προσφέρεται αριθμός ειδικών υποτροφιών ύψους 25% για τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι/ες πληρούν τα κριτήρια εισδοχής στο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και άλλα σχετικά θέματα, οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να απευθυνθούν στα Γραφεία Εισδοχής του Πανεπιστημίου σε Λευκωσία και Λεμεσό (τηλ. 22394394 / 25730975, email: adminfo@frederick.ac.cy).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση