ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Πανεπιστήμιο Frederick και ο Πολιτιστικός Οργανισμός A.E.I Audiovisual Forum υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick και ο Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός Α.Ε.Ι Audiovisual Forum υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την αναβάθμιση και προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας και της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Κύπρο. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, και ο Διευθυντής του Μη Κερδοσκοπικού, Πολιτιστικού Οργανισμού A.E.I Audiovisual Forum, κος Σταύρος Παπαγεωργίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, στην παρουσία του κ. Πανίκου Χαραλάμπους, συντονιστή της Κατεύθυνσης: Φιλμ και Ψηφιακά Μέσα που προσφέρεται στο Πρόγραμμα Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, και του κ. Έκτορα Παπαγεωργίου, συνιδρυτή του A.E.I Audiovisual Forum.

Τα δύο μέρη εξέφρασαν το κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και συμφώνησαν να συνεργαστούν προς αυτό το σκοπό. Μεταξύ άλλων, το Πανεπιστήμιο Frederick θα παραχωρήσει υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίνονται για τις ταινίες που παρουσιάζουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου (AEI Film Festival), μια ετήσια δράση του AEI Audiovisual Forum. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλη την Κύπρο, οι οποίοι/ες δημιουργούν μικρού μήκους ταινίες κατά τη δράση Συνeκπαίδευση, που προσφέρεται από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Οργανισμού και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων της UNESCO (ASPnet) στην Κύπρο και με τη στήριξη του Τμήματος Σύγχρονου και Μοντέρνου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Frederick και ο Οργανισμός θα συνεργαστούν για την κοινή διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, εργαστηρίων και συνεδρίων, σε τομείς όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται πως στις 15 και 16 Ιουνίου θα προβληθούν στο Σινεμά Πάνθεον τα 24 μαθητικά ντοκιμαντέρ που προέκυψαν από τη δράση Συνeκπαίδευση, στο πλαίσιο των οποίων το Πανεπιστήμιο Frederick θα παραχωρήσει υποτροφίες για σπουδές στο Πρόγραμμα Οπτικής Επικοινωνίας, στους μαθητές και στις μαθήτριες που θα διακριθούν με τις ταινίες τους. Για περισσότερες πληροφορίες: www.aei-filmfestival.org.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση