ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίπλα στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων δηλώνει το Παν. Frederick

Τιμητική εκδήλωση για τα μέλη της Υπηρεσίας και αναγνώριση του σημαντικού έργου τους

Δελτίο Τύπου

Τιμητική εκδήλωση για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ διοργάνωσαν πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Frederick και το Frederick Institute of Technology. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε χαλαρή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία, παρευρέθηκαν η κα Ριάνα Κωνσταντίνου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, μέλη του προσωπικού της Υπηρεσίας, η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και Διευθύντρια του Frederick Institute of Technology, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Κώστας Καδής, μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής Επιστημών Υγείας, διοικητικό προσωπικό καθώς και διδακτικό προσωπικό και φοιτητές/τριες του Διπλώματος «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου» του Frederick Institute of Technology.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η αναγνώριση του έργου της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας, του Πανεπιστημίου Frederick και του Frederick Institute of Technology. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι προκλήσεις και οι προοπτικές του τομέα, αλλά και η ανάπτυξη και υλοποίηση μελλοντικών συνεργασιών προς αμοιβαίο όφελος των δύο φορέων. Χάρη στο Πρόγραμμα “Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου” του Frederick Institute of Technology αλλά και το καθιερωμένο πρόγραμμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, η επικοινωνία και η συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων είναι συνεχής και μακρόχρονη.

O κ. Ιωάννης Δημητρακόπουλος, συντονιστής του Προγράμματος «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», δήλωσε: «Είμαστε στη διάθεση της Υπηρεσίας για να συζητήσουμε περαιτέρω τρόπους συνεργασίας αλλά και στήριξης στα δίκαια αιτήματά της. Μια από τις προτεραιότητές μας είναι επίσης οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας, οι μελλοντικοί διασώστες και νοσηλευτές/τριες, να έρχονται σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου, που διακρίνονται όχι μόνο για την υψηλού επιπέδου κατάρτισή τους αλλά και για το ήθος και την ετοιμότητά τους».

H κα Κωνσταντίνου, ανέφερε σχετικά: «Χωρίς γνώση και επιστημονική τεκμηρίωση, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη συνεχιζόμενη επιστημονική ανάπτυξη του κλάδου των Διασωστών και γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Frederick και το Frederick Institute of Technology είναι διαχρονική και άριστη.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα. Νατάσσα Φρειδερίκου, παρέδωσε ως συμβολικό δώρο στην Υπηρεσία μια μικρογραφία οχήματος ασθενοφόρου που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ευχαρίστησε τα μέλη της Υπηρεσίας που σώζουν ζωές ανταποκρινόμενοι/ες σε κάθε κάλεσμα, 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση