ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

STEM Camp για κορίτσια 13-16 ετών από το Πανεπιστήμιο Frederick

Με δωρεάν συμμετοχή, από την 1η μέχρι τις 5 Ιουλίου

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει το STEM Camp για κορίτσια ηλικίας 13-16 ετών, μια δράση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης εκστρατείας του Πανεπιστημίου για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης κοριτσιών και γυναικών σε κλάδους STEM.

Το φετινό STEM Camp θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 5 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, προσφέροντας στις συμμετέχουσες μια σειρά από εργαστήρια Αρχιτεκτονικής και Αρχιτεκτονικής Μηχανικής, Χημείας, Μηχανολογίας, Πολιτικής Μηχανικής, Πληροφορικής και Ρομποτικής. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, τα οποία σχεδιάζουν και παρουσιάζουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Frederick, τα κορίτσια θα μπορούν να εξερευνήσουν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν και να αναζητήσουν λύσεις σε προβλήματα με εφευρετικότητα, αναλυτική σκέψη και πολλή δημιουργικότητα. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ενδυνάμωσης και αυτο-ανάπτυξης.


Το STEM Camp αποτελεί μέρος της εκστρατείας του Πανεπιστημίου με τίτλο "To all women and girls: Join the journey to Engineering and Technology", στόχος της οποίας είναι η ενθάρρυνση περισσότερων γυναικών και κοριτσιών στους τομείς της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπροσώπησης των γυναικών στη Μηχανική, την Επιστήμη και την Τεχνολογία και στο πλαίσιο της δράσης του για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης του έμφυλου χάσματος σε αυτούς τους τομείς, διοργανώνοντας σειρά εργαστηρίων για κορίτσια και ενώνοντας δυνάμεις με πετυχημένες γυναίκες στους τομείς αυτούς, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα κορίτσια όλων των ηλικιών. Επιπρόσθετα, προσφέρει υποτροφίες 50% σε όλα τα κορίτσια που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στα προπτυχιακά προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, κας Τζόζη Χριστοδούλου.

Η συμμετοχή στο STEM Camp είναι δωρεάν. Για εγγραφή, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

Δείτε στιγμιότυπα από το περσινό STEM Camp εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη εκστρατεία “To all women and girls: Join the journey in Engineering and Technology” εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση