ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προωθείται αναβάθμιση της ΜΙΕΕΚ είπε η Υπ. Παιδείας

Η Κυβέρνηση αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση δήλωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Κυβέρνηση αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση δήλωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου στην τελετή αποφοίτησης της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) προσθέτοντας πως ήδη έχει εξαγγελθεί η αναβάθμιση και περαιτέρω βελτίωση της, όπως και της λειτουργίας των ΜΙΕΕΚ, τα οποία λειτουργούν σε άμεση διασύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Σε χαιρετισμό της κατά την τελετή αποφοίτησης της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα και στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού των ΜΙΕΕΚ, έτσι ώστε οι σπουδαστές και σπουδάστριές τους να έχουν την δυνατότητα επαφής με τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται στον χώρο εργασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Ήδη, από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, λειτουργεί πλήρως το καινούριο, υπερσύγχρονο κτήριο ΜΙΕΕΚ στη Λεμεσό «Absolute Institute of Technical Education», συνέχισε προσθέτοντας ότι το εν λόγω κτήριο, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια, υποδομές και εξοπλισμό και προσφέρει πέντε προγράμματα σπουδών σε εννέα τμήματα απογευματινής και πρωινής φοίτησης.

Σημείωσε ότι τα διετή αξιολογημένα και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν τα ΜΙΕΕΚ, αποτελούν προϊόν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, σχεδιασμένα ειδικά για να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Ανέφερε επίσης ότι προωθείται η θεσμοθέτησή των ΜΙΕΕΚ κάτω από την ομπρέλα της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η μέχρι στιγμής επιτυχημένη λειτουργία τους.

Η Υποιυργός Παιδείας επεσήμανε ότι, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης λειτουργίας και του αξιόλογου έργου που επιτελείται στα ΜΙΕΕΚ, οι απόφοιτοι τους εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας σε τομείς της οικονομίας που είναι συναφείς με το πρόγραμμα σπουδών τους, σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση