ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς συμφωνία για τα τετράμηνα εν μέσω εντάσεων

Στην Ολομέλεια οδηγείται η πρόταση του ΔΗΚΟ, αναμένεται να λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία σύμφωνα με τον Πανίκο Λεωνίδου

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Πραγματοποιήθηκε την Τεταρτη η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής όπου και συζητήθηκε η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ σχετικά με τις εξετάσεις τετραμήνων. Οι εργασίες της συνεδρίας συνοδεύτηκαν αρκετές φορές από εντάσεις και αντεγκλήσεις, μιας και τα χρονικά περιθώρια για εξεύρεση συναινετικής λύσης στενεύουν επικίνδυνα.

Θετικός ο Χαμπιαούρης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεσης λύσης» για να συνεχίσει λέγοντας πως «η πρόταση συνάδει με τη φιλοσοφία του Υπουργείου». Κατέστησε σαφές εξάλλου, πως για να γίνει αποδεκτή εκ μέρους του υπουργείου οποιαδήποτε πρόταση, θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη της, πρόνοιες και για τους μαθητές γυμνασίου, κάτι που το ΔΗΚΟ δια του κ. Λεωνίδου απεδέχθη.

Ικανοποίηση Λεωνίδου

Το ΑΚΕΛ δεν αποσύρει την πρόταση του περί συνολικής κατάργησης του νόμου, δήλωσε ο κ.Καυκαλιάς

Σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους με το πέρας της συνεδρίασης, ο εμπνευστής της πρότασης Πανίκος Λεωνίδου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευτυχή κατάληξη που φαίνεται να έχει η τύχη της πρότασης του. «Η επιτροπή κατέληξε επιτέλους. Αυτό που έχει σημασία είναι πως πλειοψηφικά θα περάσει η πρόταση», παραπέμποντας στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Παρασκευή (12/07). Αναφέρθηκε σε κάποιες επιφυλάξεις εκ μέρους του ΔΗΣΥ, αναφορικά με μια προσθήκη που αφορά ένα επιπλέον διαγώνισμα ανά τετράμηνο, βαρύτητας 10% επί της συνολικής βαθμολογίας. Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να υιοθετεί την πρόταση και προτίθεται να την στηρίξει στην Ολομέλεια.

Ανατολίτικο παζάρι

Με τον χαρακτηρισμό «ανατολίτικο παζάρι» σχολίασε εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Καυκαλίας την όλη διαδικασία. Ξεκαθάρισε επίσης πως το κόμμα του δεν αποσύρει την πρόταση του περί συνολικής κατάργησης του νόμου. Κατέστησε εξάλλου σαφές, πως «η πρόταση του ΔΗΚΟ δεν θα υποστηριχθεί γιατί κινείται στο πνεύμα του Υπουργείου». Το ΑΚΕΛ κατηγορεί ευθέως το Υπουργείο για εσκεμμένη κωλυσιεργία στο θέμα των τετραμήνων, μιας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από το κόμμα της Αριστεράς «φτάσαμε στο συν ένα» να συζητάμε για αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις

Μέσα στο όλο κλίμα του γενικού αναβρασμού, δεν έλλειψαν και οι στιγμές που τα πνεύματα πήγαν να οξυνθούν έστω και στιγμιαία. Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε πως το κόμμα του «δεν θα είναι συνένοχος στο φόνο». Χαρακτήρισε επίσης "ασέλγεια" πρός τα παιδιά την εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, για να αντιδράσει έντονα ο Υπουργός Παιδείας. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέλευση λίγου χρόνου, προτόυ ο κ. Λουκαΐδης διευκρινίσει πως οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε έγιναν με πολιτικούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X