ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ: Πολλά τα προβλήματα κατά την επαναλειτουργία των σχολείων

«Εκατοντάδες μαθητές δεν παρευρέθηκαν στο σχολείο από φόβο λόγω της απουσίας πλάνου και σχεδιασμού από το Υπ. Παιδείας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών

Newsroom K

Για τα προβλήματα που παρατήρησε κατά τη πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων, αναφέρεται η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση

Ως ΠΣΕΜ με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα 11/5/2020 παρατηρήσαμε πολλά προβλήματα παρόλα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα στα οποία συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Δυστυχώς καλούμαστε να τοποθετηθούμε για προβλήματα για τα οποία προειδοποιούσαμε. Κανένα μέτρο προστασίας πέραν των συστάσεων για τήρηση αποστάσεων και συχνό πλύσιμο των χεριών. Δεν υπήρχε σε κανένα σχολείο απόθεμα μασκών και γαντιών για όλους τους μαθητές πέραν από κάποιες περιπτώσεις στα οποία οι ίδιες οι διευθύνσεις με δικά τους έξοδα προμήθευσαν τους μαθητές με γάντια και μάσκες. Επίσης, πώς είναι δυνατόν να μας καλούν να τηρούμε αποστάσεις και να μην ακουμπούμε αντικείμενα που χρησιμοποίησαν άλλοι, τη στιγμή που στην πλειοψηφία των σχολείων για κάθε μάθημα οι μαθητές πρέπει να αλλάζουν τάξη;! Στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων παγκύπρια δεν έγινε η δειγματοληπτική θερμομέτρηση που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης μας είπαν ότι θα γίνεται συχνή απολύμανση. Σε πολλά σχολεία οι μαθητές αναγκάζονταν να σκουπίζουν τη σκόνη από τα θρανία για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν!Εκατοντάδες μαθητές δεν παρευρέθηκαν στο σχολείο από φόβο λόγω της απουσίας πλάνου και σχεδιασμού από το Υπουργείο Παιδείας. Ελάχιστοι χρησιμοποίησαν τα λεωφορεία επιλέγοντας να προσέλθουν με τους γονείς τους ή να μην έρθουν καθόλου, ενώ σε μια περίπτωση διαδρομής λεωφορείου στην επαρχία Λεμεσού που οι μαθητές επέλεξαν να το χρησιμοποιήσουν υπήρχε πληρότητα πέραν του 50%. Μέσω της επικοινωνίας μας με όλα τα σχολεία παγκύπρια υπολογίζουμε ότι περίπου το 75% των τελειόφοιτων παρευρέθηκε σήμερα στο σχολείο. Επίσης υπάρχουν και προβλήματα ως προς το σχολικό πρόγραμμα. Πολλοί μαθητές δεν έκαναν σήμερα μάθημα, καθώς οι καθηγητές που θα τους έκαναν μάθημα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Δεν υπήρξε διευθέτηση για το πως θα παρακολουθήσουν αυτά τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, με έκπληξη ακούσαμε τον Υπουργό Παιδείας να δηλώνει ότι όλα πάνε καλά με την τηλεκπαίδευση! Πως πάνε όλα καλά, όταν δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το ζήτημα που προκύπτει με την προστασία προσωπικών δεδομένων; Πως πάνε όλα καλά, όταν ακόμα και σε σχολεία που επιχείρησαν να κάνουν την τηλεκπαίδευση από την τάξη δεν τα κατάφεραν για τεχνικούς λόγους; Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να διευκρινιστεί το ζήτημα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και μετά να κάνουμε σκέψεις για τηλεκπαίδευση από την τάξη.Τέλος, είναι κλειστά τα κυλικεία αλλά δεν έχει διευθετηθεί με ποιον τρόπο οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Αν αυτό θα γίνεται στις βρύσες του κάθε σχολείου ή θα πρέπει οι μαθητές να φέρνουν από σπίτι τους ή θα προμηθεύονται στο σχολείο με εμφιαλωμένο νερό.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για την έλλειψη πλάνου και ολοκληρωμένου σχεδιασμού από το Υπουργείο το οποίο συνεχίζει με επικοινωνιακά τεχνάσματα να καλύπτει τις αδυναμίες και τη μετατροπή των μαθητών σε πειραματόζωα. Ούτε καν το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων που ξεκινούν σε 25 μέρες δεν έχει ανακοινωθεί! Καλούμε το Υπουργείο έστω και τώρα που είναι ήδη αργά να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να προστατεύσει την υγεία μαθητών και καθηγητών και να κυλήσει ομαλά η λειτουργία των σχολείων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πειραματόζωα και βρετανική πολιτική

«Agapite, to arthro sou den mporei para na ermineuthi os "kollima" enantion ton Bretanon. Fyi - tha itan ...»
K.  |  00:50

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση