ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ προς Προδρόμου: Να ανασταλούν για φέτος οι εξετάσεις τετραμήνου

Στην επιστολή της, σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΠΣΕΜ μεταφέρει στον Υπουργό «τις ανησυχίες των συμμαθητών, που καθημερινά μεταφέρονται».

ΚΥΠΕ

Επιστολή για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, η ΠΣΕΜ, ζητώντας να ανασταλούν για φέτος.

Στην επιστολή της, σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΠΣΕΜ μεταφέρει στον Υπουργό «τις ανησυχίες των συμμαθητών μας, που καθημερινά μεταφέρονται σε εμάς».

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί ένεκα της πανδημίας είναι πρωτόγνωρη και κάθε βδομάδα επιφυλάσσει εκπλήξεις. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως αυτή η χρονιά μπορούσε να είναι εύκολη. Παρόλα αυτά όμως, τα σχολεία μας δεν παρουσιάστηκαν έτοιμα να μας υποδεχτούν σε μια χρονιά που όπως φαινόταν θα ήταν πολύ δύσκολη από όλες τις απόψεις, και αυτό δεν είναι μόνο δική μας εκτίμηση. Είχαμε προειδοποιήσει ως ΠΣΕΜ για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν δεν έπαιρνε το ΥΠΠΑΝ έγκαιρα και προληπτικά μέτρα και γι’ αυτό το λόγω είχαμε από την αρχή της χρονιάς κάνει πολλές εισηγήσεις», προσθέτει.

Μεταξύ άλλων, συνεχίζει στην επιστολή της η ΠΣΕΜ, «είχαμε προτείνει αναπροσαρμογή στα αναλυτικά προγράμματα, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ύλης, σε στενά χρονικά περιθώρια».

«Τονίζαμε, και επιμένουμε, πως χωρίς μείωση της ύλης δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα την ύλη που χάθηκε από πέρσι. Προτείνουμε παράλληλα όπως γίνει αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων εξετάσεων και αυτό να εξεταστεί από τώρα, για να μην θυματοποιηθεί κανένας μαθητής», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι «η αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω πανδημίας, οι δικαιολογημένες ανησυχίες των συμμαθητών μας από Λεμεσό και Πάφο σε σχέση με τη περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το κυνήγι της ύλης μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια ενισχύουν τα προβλήματα άγχους, ενισχύουν την παραπαιδεία, ενισχύουν τη βαθμοθηρία έναντι της γνώσης».

«Η πίεση που δημιουργείται σε μαθητές, γονείς και καθηγητές είναι αφόρητη. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κύριε Υπουργέ, θεωρούμε πως άμεσα πρέπει, να ανασταλούν για φέτος, οι εξετάσεις τετραμήνου. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο. Η πίεση είναι τεράστια και το άγχος πνίγει όλους του μαθητές. Είναι η πολλοστή φορά που ως ΠΣΕΜ μεταφέρουμε σε εσάς αυτή την κατάσταση», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει στην επιστολή της ότι αναμένει πως το Υπουργείο Παιδείας θα απαντήσει στα αιτήματά της άμεσα.

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μας αφήσετε άλλη επιλογή από τη λήψη μέτρων για υπεράσπιση του δικαιώματος μας στη μόρφωση» καταλήγει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση