ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΣΕΜ: Το Υπ. Παιδείας δεν έκανε σχεδόν τίποτε για να προετοιμάσει έγκαιρα τα σχολεία

Καλεί το Υπουργείο να λύσει άμεσα όλα τα προβλήματα, «διαφορετικά το μαθητικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε σχεδόν τίποτε για να προετοιμάσει έγκαιρα τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ και καλεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να λύσει άμεσα όλα τα προβλήματα, «διαφορετικά το μαθητικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια».

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η ΠΣΕΜ εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και στο προσωπικό των σχολείων καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.

«Η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ιδιαίτερη, καθώς τα σχολεία θα λειτουργήσουν με βάση τις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Δυστυχώς παρόλο που γνωρίζαμε εδώ και μήνες ότι θα ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε σχεδόν τίποτε για να προετοιμάσει έγκαιρα τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά. Έτσι υπήρχε μεγάλη σύγχυση τις προηγούμενες μέρες, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς δύο φορές και αντί τα σχολεία να ανοίξουν στις 4 Σεπτεμβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο άνοιξαν σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η σύγχυση που επικρατούσε τις προηγούμενες μέρες συνεχίστηκε και σήμερα.

«Υπήρξε σχεδόν σε όλα τα σχολεία συνωστισμός πριν το άνοιγμα, καθώς οι οδηγίες ήταν να ανοίξουν οι πόρτες στις 7:30. Δεν μπορεί να λέει ο κ. Προδρόμου ότι πρέπει οι γονείς να μας παίρνουν πιο γρήγορα σχολείο! Υπάρχουν γονείς που πρέπει να πάρουν πιο γρήγορα τα παιδιά τους σχολείο για να προλάβουν να πάνε δουλειά και υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που πάνε στο σχολείο με λεωφορείο που στις περισσότερες περιπτώσεις τα λεωφορεία φτάνουν στα σχολεία 10-15 λεπτά πιο γρήγορα. Συνωστισμός υπήρχε και σε μεγάλα τμήματα, καθώς παρόλο που ήταν έτοιμα τα θρανία, στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω των μέτρων περιοριζόταν ο χώρος που είχε κάθε μαθητής στη διάθεση του και δεν τηρούνταν ούτε οι απαραίτητες αποστάσεις στις τάξεις. Οφείλει το Υπουργείο να βρει λύση για να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από τα σχολεία πριν την έναρξη της σχολικής μέρας», σημειώνει.

Επιπλέον, συνεχίζει στην ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ, φάνηκε ότι η χρήση μάσκας στην τάξη δυσκολεύει την παράδοση του μαθήματος από τον καθηγητή, αλλά και την κατανόηση του μαθήματος από τους μαθητές.

«Η κατάσταση γινόταν ακόμη πιο δύσκολη σε πολλά σχολεία λόγω της ζέστης που επικρατούσε στις σχολικές αίθουσες. Και σε αυτό το ζήτημα οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να βρει λύση. Ήταν επίσης ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε το πρωτόκολλο για τα σχολεία, ότι πολλά από αυτά που προτείνονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτό επιβεβαιώθηκε σχεδόν σε όλα τα σχολεία. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δημιουργήθηκε και αναστάτωση και υπήρχε ασυνεννοησία», προσθέτει.

Αναφέρει ότι δεν έλειψαν ούτε φέτος τα προβλήματα με μαθητές να μην παραλαμβάνουν βιβλία για τα μαθήματα που θα διδαχθούν.

«Ελπίζουμε να παραλάβουν άμεσα τα βιβλία όσοι συμμαθητές μας δεν τα προμηθεύτηκαν και να μην περιμένουμε μέχρι το Νοέμβριο όπως προηγούμενες χρονιές. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι η ύλη για την οποία εδώ και μήνες λέμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί, δεν μειώθηκε στα περισσότερα μαθήματα. Μία εβδομάδα δεν είναι αρκετή για να καλυφτούν τα κενά της προηγούμενης χρονιάς και ελπίζουμε να το αντιληφθούν εκεί στο Υπουργείο και να μειώσουν την ύλη άμεσα. Η μη αναθεώρηση της ύλης, η έλλειψη προγραμματισμού και οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε φέτος ως μαθητές θα έπρεπε να κτυπήσουν το καμπανάκι στο Υπουργείο για αναστολή, αν όχι πλήρη κατάργηση, των εξετάσεων ανά τετράμηνο», σημειώνει.

Όπως αναφέρει, «θεωρούμε ότι φέτος, η εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο θα ενισχύσει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν πέρσι. Την παραπαιδεία, το άγχος, τη βαθμοθηρία, τον ατομικισμό καθώς και τη θυματοποίηση μερίδας μαθητών που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν».

«Για το έθιμο με τα πανό που γίνεται κάθε χρόνο, ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν καταγγελίες μαθητών από την αστυνομία. Αναγνωρίζουμε ότι σε ένα μέρος της κοινωνίας μπορεί να μην αρέσει το συγκεκριμένο έθιμο. Θεωρούμε όμως ανεπίτρεπτο από τη στιγμή που δεν υπήρξαν ζημιές να θυματοποιούνται όλοι οι μαθητές», προσθέτει.

Αναφέρει ότι εννοείται πως εκεί και όπου υπήρξαν βανδαλισμοί είναι καταδικαστέοι και δεν εκφράζουν σε καμιά περίπτωση το μαθητικό κίνημα, το οποίο έδειξε σε πολλές περιπτώσεις την ωριμότητα του.

«Ως ΠΣΕΜ καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να συστρατευθούν μαζί μας για να παλέψουμε για ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό. Να μην επιτρέψουμε να θυματοποιηθεί κανένας μαθητής. Καλούμε το Υπουργείο να λύσει άμεσα όλα τα προβλήματα, διαφορετικά το μαθητικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση