ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφίστηκε ο νόμος και οι κανονισμοί για την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών

Επέρχεται εξορθολογισμός και η ενιαία αντιμετώπιση της αναγνώρισης υπηρεσίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής με 36 ψήφους υπέρ και 2 αποχές ψήφισε σε νόμο, νομοσχέδιο και ενέκρινε κανονισμούς με τους οποίους επέρχεται εξορθολογισμός και η ενιαία αντιμετώπιση της αναγνώρισης υπηρεσίας τόσο για τους εκπαιδευτικούς που διορίζονται από τους πίνακες διοριστέων όσο και για αυτούς που διορίζονται από τους πίνακες διορισίμων. 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας προς την Ολομέλεια της Βουλής, η Επιτροπή στα πλαίσια της όλης συζήτησης έκρινε σκόπιμο να επιφέρει μικρή βελτίωση στους κανονισμούς που αφορά τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που διορίζονται από τον πίνακα διορισίμων σε μόνιμη θέση ή για πρώτη φορά με σύμβαση από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να ισχύει το ίδιο με ό,τι προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που διορίζονται από τον πίνακα διοριστέων.

Ειδικότερα, η βελτίωση αυτή προβλέπει ότι θα αναγνωρίζονται για σκοπούς προσαυξήσεων και προαγωγής μέχρι οκτώ έτη προϋπηρεσίας.
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε πως τα νομοθετήματα επιλύουν δίκαιο αίτημα άρσης μιας δυσμενούς διάκρισης που είχε προκύψει λόγω της μεταρρύθμισης το σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου παρατήρησε πως για κάποιους εκπαιδευτικούς δεν είναι τέλος καλό, προσθέτοντας πως θα ήταν καλό αν ψηφιζόταν η σχετική πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ. Αυτή η αδικία πιθανόν να τους συνοδεύει για πάντα, όσους εκ των εκπαιδευτικών αδικήθηκαν, πρόσθεσε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε πως με την ψήφιση των δύο νομοθετημάτων αποκαθίσταται η αρχή της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης.

Ψηφίστηκαν νομοθετήματα για ενιαία αντιμετώπιση στο θέμα της αναγνώρισης υπηρεσίας των εκπαιδευτικών που διορίζονται από τους πίνακες διοριστέων και διορισίμων.

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ψήφιση των δύο νομοθετημάτων γνωστοποιεί τη νέα νομοθεσία, προσθέτοντας ότι με αυτή επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός και η ενιαία αντιμετώπιση στο θέμα της αναγνώρισης υπηρεσίας, τόσο των εκπαιδευτικών που διορίζονται από τους πίνακες διοριστέων όσο και αυτών που διορίζονται από τους πίνακες διορισίμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X