ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:05
 

Σε νέα αποχή οι μαθητές για τα τετράμηνα

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου για τέσσερις διδακτικές περιόδους

Newsroom K

Σε νέα αποχή από τα μαθήματα κατέρχονται την προσεχή Πέμπτη (28/11) οι μαθητές με αφορμή τις επερχόμενες εξετάσεις τετραμήνων που ξεκινούν στις 9 Δεκεμβρίου. Με ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ καλεί όλους τους μαθητές να αντισταθούν και να συστρατευτούν για κατάργηση του θεσμού.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση

Ως ΠΣΕΜ, έχοντας υπόψη τη δυσβάσταχτη πίεση που βιώνουμε με τα συνεχή διαγωνίσματα, το τρέξιμο για την κάλυψη της ύλης και την προετοιμασία για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, καλούμε όλους τους μαθητές να αντισταθούν και να συστρατευτούν στον αγώνα για να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα.

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του στα προβλήματα που εντοπίζονται με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ενώ δεν έχει λάβει καθόλου υπόψη τις αντιδράσεις μας, αλλά και της πλειοψηφίας των γονιών και των καθηγητών που βιώνουν κι αυτοί την πίεση και το άγχος που προκαλεί το νέο σύστημα αξιολόγησης.

«Δεν μας τρομάζουν ούτε οι απειλές για απουσίες, ούτε ο εκφοβισμός για ανεξεταστέους», αναφέρει στην ανακοίνωση η ΠΣΕΜ

Το μαθητικό κίνημα δεν θα υποκύψει στον ετσιθελισμό και στον αυταρχισμό του Υπουργείου. Δεν μας τρομάζουν ούτε οι απειλές για απουσίες, ούτε ο εκφοβισμός για ανεξεταστέους. Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα για να εφαρμοστεί ένα σύστημα αξιολόγησης που είναι καταδικασμένο να αποτύχει και του οποίου τα αρνητικά αποτελέσματα άρχισαν εδώ και βδομάδες να φαίνονται. Ζητούμε για ακόμα μια φορά την άμεση κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και την αξιολόγηση των μαθητών με διαγωνίσματα και εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης. Το σχολείο δεν πρέπει να λειτουργεί στη βάση του ανταγωνισμού των μαθητών και της βαθμοθηρίας, αλλά με βασικό στόχο την ολόπλευρη μόρφωση μας και την ανάπτυξη της κριτικής μας σκέψης.

Με βάση τα πιο πάνω, κλιμακώνουμε την αντίδραση μας και καλούμε όλους τους μαθητές σε 4ωρη ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, την 3η, 4η, 5η και 6η περίοδο. Παράλληλα καλούμε τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια, κατά τις περιόδους της αποχής, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να εγκρίνουν το ψήφισμα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο που επισυνάπτεται. Καλούμε επίσης τους μαθητές κατά τη διάρκεια της 4ωρης αποχής, να δημιουργήσουν πανό με τα πιο κάτω συνθήματα για να τα χρησιμοποιήσουν στα ακόμα πιο δυναμικά μέτρα που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα αν το Υπουργείο συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά στις φωνές των μαθητών ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Συνθήματα:
- ΤΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
- ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ
- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X