ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα ενοποιημένων σχολείων

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος των Ειδικών Ολυμπιακών Ευρώπης και Ευρασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tο Πρόγραμμα ενοποιημένα σχολεία θα υιοθετήσει σε πιλοτική βάση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη (03/10) ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είχε το μεσημέρι συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ειδικών Ολυμπιακών Ευρώπης και Ευρασίας David Evangelista.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «στο πλαίσιο της πολιτικής μας για ενιαία συμπεριληπτική εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα υιοθετήσει σε πιλοτική βάση το Πρόγραμμα ενοποιημένα σχολεία, μετά από πρόταση του Προέδρου των Ειδικών Ολυμπιακών Ευρώπης, κ. David Evangelista».

«Στόχος του Προγράμματος είναι η κοινωνικοποίηση, η συνύπαρξη και αποδοχή της διαφορετικότητας των ατόμων με νοητική αναπηρία, μέσα από κοινές δράσεις, όπως είναι ο αθλητισμός, το θέατρο, η μουσική και άλλες. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει δείξει ότι μειώνει το εκφοβισμό και τον αποκλεισμό και καταπολεμά τα στερεότυπα. Ως Υπουργείο ενισχύουμε την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και προωθούμε τις ίσες ευκαιρίες, γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Evangelista και να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή και ότι μαζί προχωράμε», πρόσθεσε.Ο Πρόεδρος των Ειδικών Ολυμπιακών Ευρώπης και Ευρασίας, σε δηλώσεις του είπε ότι «αποτελεί πραγματικά τιμή που θέτουμε σε εφαρμογή εδώ στην Κύπρο το ενοποιημένο μας σχολικό πρόγραμμα».

Όπως είπε, μαζί προσβλέπουμε στο να μετατρέψουμε το κλίμα στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δια μέσου της ισχύος του αθλητισμού χωρίς αποκλεισμούς και της κοινωνικής ένταξης μέσα και έξω από τις σχολικές τάξεις.

«Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη συμβολή όχι μόνο για ανθρώπους με νοητική υστέρηση αλλά και για ολόκληρη τη Δημοκρατία», σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Evangelista τον διαβεβαίωσε ότι «έχετε τη δέσμευσή μας και είναι τιμή για εμάς να έχουμε τη δική σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X