ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην αναμονή οι νηπιαγωγοί – Τους «καίει» ο αριθμός των παιδιών

Ανακοινώνεται την Τετάρτη η ημερομηνία για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων – Ανησυχία για τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι νηπιαγωγοί παγκύπρια καθώς την Τετάρτη ανακοινώνονται οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νηπιαγωγεία ανοίγουν τις επόμενες ημέρες. Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων είναι η 9η Ιουνίου. Όπως δήλωσε η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (2/1) παρουσία των αρμόδιων Υπουργών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τα νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν σύντομα «νομίζω στις 9 (Ιούνιου) και σε κάθε περίπτωση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, αλλά υπό προϋποθέσεις».

Σε σχέση με τις προϋποθέσεις που θα ισχύσουν, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων κ. Λαύρα Ηρακλέους, ανέφερε στην «Κ» ότι το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τους νηπιαγωγούς είναι ο περιορισμός στον αριθμό των παιδιών που θα τεθεί στο πρωτόκολλο με τους όρους επαναλειτουργίας.

«Εάν ο επιτρεπόμενος αριθμός είναι στα 12 παιδιά θα πρέπει κάποια να μείνουν εκτός νηπιαγωγείων». Σύμφωνα με την ίδια αυτό που θα συμβεί σε τέτοια περίπτωση είναι να μπουν σε προτεραιότητα οι τάξεις με μεγαλύτερα ηλικιακά παιδιά.

Όπως σημειώνει η κ. Ηρακλέους οι νηπιαγωγοί ανησυχούν και αναμένουν τις τελικές ανακοινώσεις ώστε να μπορέσουν να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Στην προδημοτική τάξη των νηπιαγωγείων φοιτούν περίπου 22-25 παιδιά. Εάν ένα νηπιαγωγείο είναι τετρατάξιο δεν μπορεί ξαφνικά να βρεθεί με 8 τάξεις διδασκαλίας», ανέφερε η κ. Ηρακλέους.

Πάντως στις εισηγήσεις των νηπιαγωγών που έχουν σταλεί στους αρμοδίους σε σχέση με τον τρόπο επαναλειτουργίας τους, είναι να λειτουργήσουν με 20 παιδιά σε κάθε τάξη όπως το παράδειγμα της Ελλάδας, ενώ σε σχέση με την πιθανότητα της εκ περιτροπής διδασκαλίας, ο Σύνδεσμος Νηπιαγωγών, εκφράζει τη διαφωνία του. «Αυτό από άποψη ψυχολογίας των παιδιών, θεωρούμε ότι είναι εις βάρος των παιδιών», τονίζει η κ. Ηρακλέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Θα υπάρχει σύνδεση με χώρους της πανεπιστημιούπολης συμπεριλαμβανομένων των εργαστήριων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X