ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:00
 

Δημοψήφισμα για απεργίες - Στο 50% η καταμέτρηση των ψήφων

Γύρω στα 5700 μέλη της ΟΕΛΜΕΚ αποφασίζουν σήμερα για απεργίες/ στάσεις εργασίας τον Δεκέμβριο

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Στο 50% των ψήφων (2809) βρίσκεται η καταμέτρηση για το δημοψήφισμα των εκπαιδευτικών για τα απεργιακά μέτρα που αφορούν τα τετράμηνα. Μέχρι στιγμής το «όχι» στα απεργιακά μέτρα προηγείται με ποσοστό 56% (1551 ψήφοι) έναντι 44% (1210 ψήφοι) του «ναι».

Οι κάλπες που στήθηκαν σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της ελεύθερης Κύπρου θα καταδείξουν το κατά πόσο η ρήξη μεταξύ καθηγητών και υπουργείου Παιδείας θα εισέλθει σε μια νέα τεταμένη περίοδο ή θα βυθίσουν την ΟΕΛΜΕΚ σε κατάσταση εσωστρέφειας παραχωρώντας στο υπουργείο το επικοινωνιακό πλεονέκτημα.

Γύρω στα 5700 μέλη της ΟΕΛΜΕΚ καλέστηκαν να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα κατά πόσο «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το να πραγματοποιηθούν απεργίες/στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα σχολεία». Το δημοψήφισμα έγινε ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος.

Το άλλοτε ενιαίο μέτωπο της ΟΕΛΜΕΚ έχει κυριολεκτικά γίνει «θρύψαλα» ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα

Ήδη από τις 31 Οκτωβρίου ημερομηνία που πλειοψηφικά υπερίσχυσε η συγκεκριμένη πρόταση στη συνεδρία της οργάνωσης, ξεκίνησε μια εκστρατεία σε σχολεία της Κύπρου από όλες τις Κινήσεις της οργάνωσης, άλλοι για να αποτρέψουν και άλλοι για να ωθήσουν τη βάση να στηρίξει τις δικές τους απόψεις.

Το άλλοτε ενιαίο μέτωπο της ΟΕΛΜΕΚ έχει κυριολεκτικά γίνει «θρύψαλα» ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην κάλπη, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει τα επόμενα βήματα όλων των εμπλεκομένων μερών μέχρι και τις εξετάσεις τετραμήνων τον προσεχή Δεκέμβριο. Το επίσημο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Βάζουν πίεση» οι μαθητές

Αυτό που αναμενόταν από την πλευρά των μαθητών επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/11) στη συνεδρία της ΠΣΕΜ. Οι μαθητές παραμένοντας ανυποχώρητοι στο ζήτημα της κατάργησης των τετραμήνων, αποφάσισαν τη δίωρη αποχή από τα μαθήματα την Τρίτη κατά την 3η και 4η διδακτική περίοδο.

Μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΣΕΜ το απόγευμα της Κυριακής μάλιστα, καλεί εμμέσως πλην σαφώς τους καθηγητές να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο μαζί τους, σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον των εξετάσεων τετραμήνων, σε μια προσπάθεια να προκληθεί «περικύκλωση» του υπουργείου. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των μαθητών αναφέρεται πως «η πολυδιαφημιζόμενη μείωση της πίεσης σε μαθητές και καθηγητές μέσω της μείωσης των διαγωνισμάτων δεν έχει γίνει καθώς από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα οι μαθητές έχουν σχεδόν κάθε μέρα γραπτή αξιολόγηση».

Αναφορά στους καθηγητές γίνεται και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται «η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να ρίξει την ευθύνη στους καθηγητές μας γιατί δήθεν δεν ακολουθούν τις εγκυκλίους είναι ακόμα μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού». Σε περίπτωση κατά την οποία η βάση των καθηγητών γυρίσει την πλάτη στις απεργίες, δεν αποκλείεται να προκληθεί απομόνωση στους μαθητές, ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X