ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοψήφισμα για απεργίες - Στο 50% η καταμέτρηση των ψήφων

Γύρω στα 5700 μέλη της ΟΕΛΜΕΚ αποφασίζουν σήμερα για απεργίες/ στάσεις εργασίας τον Δεκέμβριο

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Στο 50% των ψήφων (2809) βρίσκεται η καταμέτρηση για το δημοψήφισμα των εκπαιδευτικών για τα απεργιακά μέτρα που αφορούν τα τετράμηνα. Μέχρι στιγμής το «όχι» στα απεργιακά μέτρα προηγείται με ποσοστό 56% (1551 ψήφοι) έναντι 44% (1210 ψήφοι) του «ναι».

Οι κάλπες που στήθηκαν σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της ελεύθερης Κύπρου θα καταδείξουν το κατά πόσο η ρήξη μεταξύ καθηγητών και υπουργείου Παιδείας θα εισέλθει σε μια νέα τεταμένη περίοδο ή θα βυθίσουν την ΟΕΛΜΕΚ σε κατάσταση εσωστρέφειας παραχωρώντας στο υπουργείο το επικοινωνιακό πλεονέκτημα.

Γύρω στα 5700 μέλη της ΟΕΛΜΕΚ καλέστηκαν να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα κατά πόσο «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το να πραγματοποιηθούν απεργίες/στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα σχολεία». Το δημοψήφισμα έγινε ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος.

Ήδη από τις 31 Οκτωβρίου ημερομηνία που πλειοψηφικά υπερίσχυσε η συγκεκριμένη πρόταση στη συνεδρία της οργάνωσης, ξεκίνησε μια εκστρατεία σε σχολεία της Κύπρου από όλες τις Κινήσεις της οργάνωσης, άλλοι για να αποτρέψουν και άλλοι για να ωθήσουν τη βάση να στηρίξει τις δικές τους απόψεις.

Το άλλοτε ενιαίο μέτωπο της ΟΕΛΜΕΚ έχει κυριολεκτικά γίνει «θρύψαλα» ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην κάλπη, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει τα επόμενα βήματα όλων των εμπλεκομένων μερών μέχρι και τις εξετάσεις τετραμήνων τον προσεχή Δεκέμβριο. Το επίσημο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Βάζουν πίεση» οι μαθητές

Αυτό που αναμενόταν από την πλευρά των μαθητών επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/11) στη συνεδρία της ΠΣΕΜ. Οι μαθητές παραμένοντας ανυποχώρητοι στο ζήτημα της κατάργησης των τετραμήνων, αποφάσισαν τη δίωρη αποχή από τα μαθήματα την Τρίτη κατά την 3η και 4η διδακτική περίοδο.

Μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΣΕΜ το απόγευμα της Κυριακής μάλιστα, καλεί εμμέσως πλην σαφώς τους καθηγητές να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο μαζί τους, σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον των εξετάσεων τετραμήνων, σε μια προσπάθεια να προκληθεί «περικύκλωση» του υπουργείου. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των μαθητών αναφέρεται πως «η πολυδιαφημιζόμενη μείωση της πίεσης σε μαθητές και καθηγητές μέσω της μείωσης των διαγωνισμάτων δεν έχει γίνει καθώς από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα οι μαθητές έχουν σχεδόν κάθε μέρα γραπτή αξιολόγηση».

Αναφορά στους καθηγητές γίνεται και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται «η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να ρίξει την ευθύνη στους καθηγητές μας γιατί δήθεν δεν ακολουθούν τις εγκυκλίους είναι ακόμα μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού». Σε περίπτωση κατά την οποία η βάση των καθηγητών γυρίσει την πλάτη στις απεργίες, δεν αποκλείεται να προκληθεί απομόνωση στους μαθητές, ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X