ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συντονίζουν ενέργειες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Ενώπιον της επιτροπής Παιδείας το πρωί της Τετάρτης το θέμα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία

Σε κοινά βήματα και ενέργειες φαίνεται να προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, εξ αφορμής του θανάτου του 10χρονου μαθητή.

Μετά την ΠΟΕΔ η οποία ανακοίνωσε σειρά μέτρων το περασμένο Σάββατο προεξέχοντος την διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον υπουργό Παιδείας μέχρι το τέλος της χρονιάς, τις κινήσεις του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να μελετούν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, οι οποίες βρίσκονται σε καθημερινή επαφή πλέον με την ΠΟΕΔ, μελετώντας κοινά βήματα.

Η ΟΕΛΜΕΚ μάλιστα αναμένεται να συζητήσει το όλο θέμα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία διεξοδικά στην συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου που είναι καθορισμένο για το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η ΟΕΛΜΕΚ η οποία παρέχει απόλυτη στήριξη στην ΠΟΕΔ τις τελευταίες μέρες δεν αποκλείεται να λάβει και η ίδια συγκεκριμένες αποφάσεις κατά την συνεδρία της, με το στόχο που υπάρχει να είναι να βρεθεί το όσο δυνατό γρηγορότερα λύση στο θέμα.

Έκτακτες συνελεύσεις

Παράλληλα το μεσημέρι της Τετάρτης η ΠΟΕΔ μέσα από έκτακτες γενικές συνελεύσεις αναμένεται να ειδοποιήσει τα μέλη της για τις αποφάσεις τους Διοικητικού Συμβουλίου, ζητώντας και την δική τους άποψη για το πώς προχωρούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η οργάνωση των δασκάλων μετά και τις εισηγήσεις από τα μέλη της αλλά και τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένεται να εξετάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής εάν θα προβεί σε περαιτέρω βήματα. Χωρίς να αποκλείεται τελικώς στην σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης στο υπουργείο Παιδείας οι τρεις οργανώσεις να πάνε με κοινή πρόταση.

Στο κάδρο και η παραβατικότητα

Αν και η συζήτηση τις τελευταίες μέρες στράφηκε κυρίως στο θέμα ασφάλειας και υγείας, περιστατικά ξυλοδαρμών εκπαιδευτικών φαίνεται να αναγκάζουν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, να βάλουν στα πλαίσια του διαλόγου που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες και το θέμα της παραβατικότητας.

Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους τόνισε ότι οι ίδιοι διασυνδέουν το πιο πάνω κεφάλαιο και με την έξαρση της παραβατικότητας το τελευταίο διάστημα ζητώντας όπως βρεθούν λύσεις για άμεση αντιμετώπισης του.
Σημειώνοντας ότι τόσο ο θάνατος του 10χρονου όσο και ο τραυματισμός του 14χρονου μαθητή το τελευταίο διάστημα προκαλεί ανησυχία στους εκπαιδευτικούς. Ανησυχία όμως όπως σημείωσε προκαλεί τόσο ο ξυλοδαρμός καθηγητή από μαθητή, όσο και η επίθεση που δέχθηκε καθηγητής στο γραφείο του από γονιό μαθητή. Οι ίδιοι τονίζουν ότι η ασφάλεια και υγεία στο σχολικό χώρο μπορεί να επέλθει και μέσω της μείωσης της παραβατικότητας η οποία βρίσκεται σε έξαρση.

Η οργάνωση των καθηγητών μάλιστα όπως είπε ο πρόεδρος της στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της ΠΟΕΔ χωρίς ούτε ο ίδιος να αποκλείει να πάνε στην σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με κοινή γραμμή.
Ενώπιον της βουλής

Ενώπιον της βουλής

Η κατάσταση πάντως που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες κινητοποίησε άμεσα και την επιτροπή Παιδείας της βουλής η οποία στην συνεδρία της Τετάρτης θα επανεξετάσει το θέμα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία. O πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας της βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης απέστειλε πρόταση μέσω επιστολής του προς τον υπουργό Παιδείας, για άμεση εφαρμογή σχεδίου αποτροπής κάθε πιθανού κινδύνου, με ζητούμενο τον εκμηδενισμό της επικινδυνότητας στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων.

Μάλιστα ο κύριος Χατζηγιάννης ζήτησε από τον υπουργό τη διασύνδεση κάθε άλλης πολιτικής της εκπαίδευσης με την πολιτική ασφάλειας και υγείας. Επισημαίνοντας ότι η διασύνδεση αυτή θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία κουλτούρας, υπευθυνότητας και συνείδησης των εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονέων και όλων όσοι έχουν σχέση με το σχολείο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση