ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελέστηκαν από τον ΠτΔ τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Αθηένου

Το σχολείο αποτελείται από 18 αίθουσες διδασκαλίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε χθες βράδυ τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Αθηένου.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ανέφερε ότι η κατασκευή του έργου επιτεύχθηκε λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και ευχαρίστησε τόσο τον νυν Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη όσο και τον τέως Υπουργό Κώστα Καδή για όλη τους τη βοήθεια.
 
Εξέφρασε παράλληλα την ευαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο κ. Χαμπιαούρης του ανέφερε πριν λίγες μέρες ότι αποφάσισε «ως ειδική περίπτωση, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Αθηένου, να παραμείνουν στον Δήμο οι δύο Κύκλοι Δημοτικού που υπήρχαν εδώ πάντα, για ακόμη 2 χρόνια και μετά το θέμα να επανεξετασθεί».
 
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε «στα σχέδια που έχουν εγκριθεί στο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021 για εκτέλεση η Αμφιθεατρική Αίθουσα δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο, με τη συνεισφορά του Δήμου Αθηένου να ανέρχεται στο ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ μόνο. Λαμβάνοντας υπόψη τη μη ύπαρξη χώρου για αμφιθεατρικές εκδηλώσεις στον Δήμο Αθηένου, η ανάγκη της αίθουσας είναι τεράστια» είπε και παρακάλεσε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας «για επίσπευση των διαδικασιών ζήτησης προσφορών, ώστε να αρχίσει φέτος η εκτέλεση του έργου».
 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είπε πως «η Αθηένου εξέφρασε θετικές απόψεις και ήταν συνεργός στην προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ενωσης Δήμων για προώθησή του».
 
Εξήγησε ωστόσο ότι η Αθηένου δεν μπορεί να συνενωθεί με άλλο Δήμο επειδή όπως είπε «ο Δήμος είναι ημικατεχόμενος, με την ελεύθερη περιοχή του μέσα στη νεκρή ζώνη, που είναι μια μοναδική περίπτωση και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Κύπρου και δεν νοείται να ενσωματωθεί σε Δήμο μικρότερό του».
 
Ακόμα, συνέχισε «οι κάτοικοι της Αθηένου δεν θα νιώθουν ασφάλεια να παραμείνουν στην περιοχή σε περίπτωση συνένωσης του Δήμου σε άλλο Δήμο, η έδρα του οποίου θα βρίσκεται πολύ μακριά από την ακριτική περιοχή και τη γραμμή κατοχής. Η γεωγραφική θέση είναι τέτοια που δεν μπορεί να συνενωθεί ο Δήμος Αθηένου με άλλο Δήμο, αφού ο πιο κοντινός Δήμος είναι σε πολύ μακρινή απόσταση».
 
Ο Κυριάκος Καρεκλάς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει «τις απαραίτητες οδηγίες εκεί που πρέπει, ώστε οι Αθηενίτες να μην ανησυχούν» στο θέμα της συνένωσης του Δήμου τους με άλλο Δήμο.

Στη δική του ομιλία ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Χρήστος  Ηρακλέους ανέφερε ότι το σχολείο «αποτελεί ένα πολυδύναμο εκπαιδευτικό συγκρότημα, σύγχρονων προδιαγραφών, ένα έργο εκπαιδευτικής υποδομής» και πρόσθεσε πως τον Ιούλιο του 2015 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου στην Αθηένου μαζί με την ανέγερση Νέου Κέντρου Υγείας.
 
Πρόσθεσε ότι τον Ιούλιο του 2015 λήφθηκε απόφαση από τον τότε  Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή για την δημιουργία ενός δωδεκατάξιου σχολείου  με δυνατότητα επέκτασης έξι αιθουσών διδασκαλίας και οι εργασίες κατεδάφισης του παλιού σχολείου ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2016.
 
Η πρώτη φάση του νέου σχολείου, συνέχισε, παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και λειτούργησε τον Ιανουάριο του 2018, ενώ τον Απρίλιο του 2018 ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του έργου με τις εργασίες του γηπέδου, του περιμετρικού χώρου και του χώρου στάθμευσης.

Σημείωσε ότι «το νέο Δημοτικό Σχολείο Αθηένου είναι κτισμένο σε οικόπεδο 19,750 τ.μ. με εμβαδόν καλυμμένων χώρων 4491 τ.μ και στοίχισε 3, 25 εκατομμύρια ευρώ με εξ ολοκλήρου δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το σχολείο αποτελείται από 18 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Τέχνης, εργαστήριο Οικιακής Οικονομίας, εργαστήριο Τεχνολογίας, δύο αίθουσες Ειδικής Εκπαίδευσης, αίθουσα Βιβλιοθήκης, Μουσικής, Συνεδριάσεων, Ιατρείου, Διοίκησης, καντίνα, αποδυτήρια και αποχωρητήρια αγοριών και κοριτσιών. Επίσης περιλαμβάνονται γήπεδα Στίβου, καλαθόσφαιρας, 2 γήπεδα Footsal, χώρος στάθμευσης και χώρος στον οποίο θα αναγερθεί Αμφιθεατρική Αίθουσα».
 
Ο κ. Ηρακλέους στην ομιλία του αναφέρθηκε και στον εξοπλισμό του νέου Δημοτικού Σχολείου για τον οποίο ζήτησε τη «βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ιδιαίτερα στην επάνδρωση των αιθουσών διδασκαλίας καθώς και για συμπλήρωμα του κονδυλίου για την ολοκλήρωση της περίφραξης του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ