ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΤΕΠΑΚ - Με το ίδιο πρωτόκολλο και αυξημένα μέτρα προστασίας το εαρινό εξάμηνο

Όλες οι αποφάσεις

ΚΥΠΕ

H Σύγκλητος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αποφάσισε «με μεγάλη πλειοψηφία», όπως η διεξαγωγή των μαθημάτων, κατά το Εαρινό Εξάμηνο, πραγματοποιηθεί στη βάση του ίδιου υγειονομικού πρωτοκόλλου που ίσχυσε κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο, με την εισαγωγή ορισμένων ρυθμίσεων όπως η μάσκα υψηλή προστασία τύπου FFP2 - KN95 και οι συχνές εργαστηριακές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου το ΤΕΠΑΚ, τα μαθήματα, τα οποία αρχίζουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, μπορούν να τα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία οι φοιτητές/τριες που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τη νόσο COVID-19 ή πιστοποιητικό του Υπουργείου Υγείας για άτομα που για ιατρικούς λόγους δεν δύνανται να εμβολιαστούν. Σημειώνεται πως φοιτητές/τριες που θα χρειαστεί να αυτοπεριοριστούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πως λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης και για μεγαλύτερη ασφάλεια, καθίσταται ως υποχρεωτική και η τακτική υποβολή από όλους πιστοποιητικού εργαστηριακής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ή εργαστηριακής εξέτασης PCR.

Αναφέρεται ότι η υποβολή και ο έλεγχος των αναγκαίων πιστοποιητικών από όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας, η οποία επιτρέπει αξιόπιστο έλεγχο του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού και αυτοματοποιημένη λειτουργία σε πραγματικό χρόνο.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου θα συνεχίσει να λειτουργεί καθημερινά εξεταστικό κέντρο του Υπ.Υγείας που πραγματοποιεί rapid test δωρεάν για όλους τους δικαιούχους. Περαιτέρω απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου FFP2 - KN95 και θα υπάρξει μέριμνα για καλύτερο εξαερισμό αιθουσών.

Αποφασίστηκε, επίσης, η ενίσχυση των διαθέσιμων εργαλείων εξ αποστάσεως μάθησης και η παρακολούθηση από τους φοιτητές/ριες που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/ανάρρωσης των εργαστηριακών μαθημάτων, για τα οποία η φυσική παρουσία είναι απαραίτητη, σε χωριστές ομάδες και στη βάση ειδικών ρυθμίσεων.

Μιλώντας ενώπιον της Συγκλήτου, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «το Πανεπιστήμιο χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις για πολύ δύσκολα θέματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων που ζούμε με την πανδημία. Θεωρώ σε όλες τις περιπτώσεις επιδείξαμε ετοιμότητα, προσαρμοστικότητα, θάρρος και τόλμη παίρνοντας σωστές αποφάσεις που σχολιάστηκαν θετικά και στηρίχθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των θεσμών της πολιτείας».

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πλευράς του Πανεπιστημίου για την επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία καθώς επίσης την ενίσχυση και εντατικοποίηση των ελέγχων για διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στο μέτρο του δυνατού, στους χώρους του Πανεπιστημίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση