ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τερματίζουν κάθε επαφή με την ΟΕΛΜΕΚ οι οργανωμένοι γονείς

Οι οργανωμένοι γονείς ζήταν μέσω επιστολής από την ΟΕΛΜΕΚ όπως τοποθετηθεί για τη συμπεριφορά του κ. Νικολαϊδη

Newsroom K

Εμπάργκο επαφών με την ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης. Ως γνωστό από τις 25/06 είχε ζητήσει από την ΟΕΛΜΕΚ να τοποθετηθεί επίσημα για τη συμπεριφορά του αντιπροέδρου της Οργάνωσης Παντελή Νικολαΐδη ως προς του απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εξαπολύει εναντίον των γονιών, όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στην ανακοίνωση.

Οι οργανωμένοι γονείς είχαν δώσει μέσω ανακοίνωσης τους διορία μέχρι και την Τετάρτη (10/07) στην οργάνωση των εκπαιδευτικών, κάτι που δεν έγινε, φτάνοντας σε αυτό το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας με ραδιοφωνικές τους δηλώσεις την Τρίτη (09/07), είχε δηλώσει πως η επιστολή/αίτημα των οργανωμένων γονέων δεν είχε τύχει επεξεργασίας λόγω περιορισμένου χρόνου, και πως το όλο θέμα θα διευθετείτο.

Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως ένα νέο πρόβλημα προκύπτει στον ήδη ταλανισμένο χώρο της παιδείας, όπου γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται πλέον απέναντι, τη στιγμή που την προσεχή Παρασκευή (12/07), παρουσιάζεται ενώπιον της Βουλής η πρόταση νόμου για τα Τετράμηνα, ως επίσης τροχιοδρομείται και η τελική μορφοποίηση του Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της ΟΕΛΜΕΚ.

Αυτούσια η επιστολή των οργανωμένων γονέων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης κατά την χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε ομόφωνα ότι από σήμερα Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης (Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία) σταματούν κάθε κατ’ ιδίαν επαφή, αλλά και κάθε επικοινωνία, με την Οργάνωσή σας.

Παρά τις επιστολές μας με τις οποίες σας ζητείτο να τοποθετηθείτε επίσημα επί του θέματος, δυστυχώς δεν το έχετε πράξει. Και όχι μόνο δεν έχετε απαντήσει στις επιστολές μας, αλλά δεν έχετε κάνει οτιδήποτε για να σταματήσετε τον αντιπρόεδρο σας από το να προβαίνει συνεχώς σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Γονείς. Αυτό για τους Γονείς αποδεικνύει ότι υιοθετείτε τα όσα λέει ο αντιπρόεδρος σας και συμφωνείτε με την απαράδεκτη του συμπεριφορά.

Είναι όμως λυπηρό, έως τραγικό, μία Οργάνωση εκπαιδευτικών να υιοθετεί ή να ανέχεται συμπεριφορές από τον 2ο τη τάξη εκπρόσωπο της ο οποίος λοιδορεί και απαξιώνει τους γονείς των παιδιών που καλείστε να διαπαιδαγωγήσετε.

Κύριοι, η συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας, σας έχει αφήσει εκτεθειμένους ενώπιον των γονιών και της κοινωνίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει, για δικούς τους λόγους, τους Οργανωμένους Γονείς και ότι αυτοί αντιπροσωπεύουν Η Συνομοσπονδία δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει εκείνες της αποφάσεις που διαφυλάσσουν το κύρος και την αξιοπιστία του Σώματος..

Επαναλαμβάνουμε ότι φέρεται ακεραία την ευθύνη για το γεγονός ότι από σήμερα Τετάρτη, οι Ομοσπονδίες Μέσης Εκπαίδευσης και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης σταματούν κάθε επικοινωνία και κάθε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X