ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τετράμηνα: Η τοποθέτηση του Υπ. Παιδείας για τη διαρροή - Τι ανέφερε το μήνυμα

Σταμάτησε τη διαδικασία το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της διαρροής και ετοιμάζεται νέα θεματολογία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα θέματα των Νέων Ελληνικών της τρίτης Λυκείου διέρρευσαν σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να σταματήσει η όλη διαδικασία και να δοθεί αναπληρωματικό δοκίμιο στους μαθητές . Η εξέταση θα διεξαγόταν στις 10.30 το πρωί, ωστόσο πήρε παράταση για τις 11.30 εξαιτίας της διαρροής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», καθηγήτρια ιδιωτικού σχολείου φαίνεται να έστειλε sms στους μαθητές, αποκαλύπτοντας το θέμα της έκθεσης του δοκιμίου καθώς και κάποια ποιήματα. 

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει τα εξής: «Αγαπημένη, δεν είναι πολύ εύκολο το γραπτό. Έχει κάποιες δυσκολίες. Έβαλαν Παιδεία. Συνέπειες του ανταγωνισμού των μαθητών και τρόπους αντιμετώπισης έτσι ώστε να είναι πιο ανθρώπινο το σχολείο. Έβαλαν Ελένη σύμβολα. Έβαλαν οι νεκροί περιμένουν τύπο αφηγητή. Έβαλαν το ένα το χελιδόνι συνεξέταση με ρωμιοσύνη. Όσα πρόλαβα βιαστικά να δω». 

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Αναφορικά με τη γραπτή αξιολόγηση Νέων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, 16 Ιανουαρίου 2023, αφού διαπιστώθηκε η διάδοση ηλεκτρονικού μηνύματος μεταξύ μαθητών και μαθητριών, με νύξεις και γενικόλογες αναφορές στο εξεταστικό δοκίμιο Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου, αποφασίστηκε προς αποφυγήν οποιασδήποτε σύγχυσης, η εξέταση να διεξαχθεί με τη χρήση του υφιστάμενου αναπληρωματικού εξεταστικού δοκιμίου. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση, αλλά η εξέταση θα διεξαχθεί κανονικά.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα αυτής της ενέργειας, καθώς και τα κίνητρα, εφ’ όσον μάλιστα δεν πρόκειται για «διαρροή» των ίδιων των θεμάτων της εξέτασης.

Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις σχολικές μονάδες για διαχείριση του θέματος. Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά με ώρα έναρξης εξέτασης 11:30 π.μ.

Χριστοφίδης: Η πολιτική ευθύνη βαραίνει με ασήκωτο τρόπο τον Υπ. Παιδείας 

«Το μέγα σκάνδαλο της διαρροής των θεμάτων στην εξέταση των Νέων Ελληνικών στην Γ’ Λυκείου, είναι ακόμα ένα παιδαγωγικό έγκλημα του Υπουργείου Παιδείας και του κυρίου Υπουργού», ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της επιτροπής Παιδείας Χρίστος Χριστοφίδης.

«Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις, με τους μαθητές να περιμένουν για ώρα στις τάξεις να έρθει νέο γραπτό, πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος της παιδείας μας και των εξετάσεων», δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης.

Πρόσθεσε «το αδιάβλητο των εξετάσεων τίθεται πλέον ευθέως σε αμφιβολία, χάνεται η εμπιστοσύνη και πλήττεται το αίσθημα αξιοκρατίας των παιδιών μας και των γονιών τους. Πρέπει να πέσουν κεφάλια και άμεσα. Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν μέτρα για αποκατάσταση της αδικίας. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει με ασήκωτο τρόπο τον Υπουργό Παιδείας. Ντροπή!».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

"Κύριε" Υπουργε, τα παιδιά μας εγραφαν σε α΄΄λλο σχολείο για 25 ολόκληρα λεπτά, και μπουκαραν μεσα καθηγητές και τους πήραν τα γραπτά! Αυτών των παιδιών τη ψυχολογία την εχει σκεφτεί κανεις; μιλάμε για τελειόφοιτους! Απο τις προχειρότητες σας εξαρτάται το μέλλον τους!

Χριστιάνα

Η τοποθετηση του Υπουργείου δεν αναφέρει άμεση παραίτηση του, παρείσακτου, Υπουργού ούτε και την κακήν κακώς αποπομπήν του.
Στην όλη ουσιαστική κατάρρευση της Παιδείας συμβάλει και ο Χριστοφίδης με το άσχετο κόμμα του.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση