ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συζητούν ΥΠΠΑΝ και ΠΟΕΔ

Τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση

ΚΥΠΕ

Τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, για το θέμα που αφορά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι την περασμένη Τρίτη, 27 Απριλίου, «είχαμε τηλεσυνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα πρωτόκολλα στα σχολεία για την πανδημία όπου και καταθέσαμε ξανά τις εισηγήσεις μας».

«Αναμένουμε έστω και τώρα την υιοθέτησή τους ειδικά όσον αφορά το έγκαιρο κλείσιμο τμημάτων ή/και σχολείων εκεί και όπου χρειάζεται. Επαναλάβαμε τη θέση μας για φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών πάντοτε όμως σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας. Επιπλέον καταθέσαμε για άλλη μια φορά τη διαφωνία μας στο επικείμενο κλείσιμο των Ιστορικών Σχολείων Φανερωμένης», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα που αφορά την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

«Η ΠΟΕΔ διαχρονικά συμμετείχε στον όποιο διάλογο αφορούσε το εν λόγω θέμα και είναι πάντα έτοιμη να καταθέσει τις θέσεις της. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να κληθούμε από το Υπουργείο για να ενημερωθούμε και για τις εκπαιδευτικές πολιτικές που έχει εξαγγείλει το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν την ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στα σχολεία, τα μέτρα στήριξης σχολείων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, την πρόληψη και αντιμετώπιση του Λειτουργικού Αναλφαβητισμού, την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και την ηλικιακή επέκταση προς τα κάτω του ορίου εισδοχής στην Προδημοτική Εκπαίδευση», συμπλήρωσε.

Η κα. Βασιλείου υπενθύμισε ότι διαχρονικά η ΠΟΕΔ συμμετείχε στον όποιο διάλογο αφορούσε εκπαιδευτικά θέματα μιας και η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αποτελεί διαχρονική επιδίωξη της ΠΟΕΔ.

«Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα να ευχηθούμε σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, γονείς και σε κάθε συμπολίτη μας Καλό Πάσχα και σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση