ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΤΕΠΑΚ πρώτο δημόσιο Πανεπιστήμιο που εφαρμόζει την ηλεκτρονική υπογραφή

H ηλεκτρονική υπογραφή θα έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή

ΚΥΠΕ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) θα γίνει το πρώτο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου το οποίο θα εφαρμόσει την ηλεκτρονική υπογραφή, από τις 5 Απριλίου 2021.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρει πως, η ηλεκτρονική υπογραφή θα έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή και θα εφαρμοστεί σε όλες τις εσωτερικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου, καθώς και σε συναλλαγές και παροχή υπηρεσιών προς τρίτους.

Θα μπορούν, για παράδειγμα, προστίθεται, να υπογράφονται σημειώματα, αιτήσεις, συμφωνίες και άλλα έγγραφα ή πράξεις συναλλαγών για τις οποίες προηγουμένως χρειαζόταν χειρόγραφη υπογραφή και φυσική παρουσία ατόμων.

Τις αμέσως επόμενες μέρες τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα προχωρήσουν στην εξασφάλιση της δικής τους ηλεκτρονικής υπογραφής

Σε μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, που δίνει, στην πράξη, ώθηση στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο μας και την επιτυχή του μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή».

Για την μελέτη, σχεδιασμό εφαρμογής και υλοποίηση αυτής της μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας, το ΤΕΠΑΚ συνεργάστηκε με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο και στελέχη του Υφυπουργείου.

Επιπρόσθετα, προσθέτει ο Πρύτανης, «με την πλήρη στήριξη των Πρυτανικών Αρχών, η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας ηγήθηκε της προσπάθειας με αποφασιστικότητα, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα με την Υπηρεσία Οικονομικών».

«Εξαιρετικά σημαντική υπήρξε και η θετική βούληση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου μας, το οποίο ενστερνίστηκε τον εκσυγχρονιστικό προσανατολισμό που είναι αναγκαίος για την πρόοδο και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου», υπογραμμίζει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ θα αποστείλει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό έτσι ώστε να προχωρήσουν στην εξασφάλιση της δικής τους ηλεκτρονικής υπογραφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση