ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick συμμετείχε στο 24ο Summer School European Private Law

Πρόκειται για το σπουδαιότερο Summer School στο πεδίο του Ευρωπαϊκού Δικαίου

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος, Δρ Δημήτρης Δεβετζής ως προσκεκλημένος διδασκαλίας, μετείχαν στο 24ο Summer School on European Private Law, που διοργανώνεται ετήσια στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας από την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Ιδιωτικού Δικαίου (Academy for European Private Law) και τη Nομική Σχολή του Paris Lodron Universität Salzburg.

Πρόκειται για το σπουδαιότερο Summer School στο πεδίο του Ευρωπαϊκού Δικαίου, με συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών από την Ευρώπη αλλά και από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α., της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Κίνας και της Αφρικής. Στο Summer School διδάσκουν κορυφαίοι/ες ακαδημαϊκοί, δικαστές, δικηγόροι και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα τις εργασίες του χαιρετίζουν και στηρίζουν καταξιωμένα πρόσωπα από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και την αγορά. Στο φετινό Summer School παρέστη, χαιρετώντας τις εργασίες του, ο επί σειρά ετών Αυστριακός υπουργός και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νυν αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού και Διοίκησης, Johannes Hahn, αλλά και η Ανώτατη Δικαστής της 9ης Περιφέρειας του Ομοσπονδιακού Εφετείου των Η.Π.Α, Consuelo M. Callahan.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το πρώτο και μοναδικό κυπριακό ακαδημαϊκό ίδρυμα που προσκλήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά για να συμμετάσχει στο εν λόγω θερινό σχολείο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 30 διακεκριμένες Νομικές Σχολές από την Ευρώπη και τον διεθνή χώρο, που απολαμβάνουν υψηλές θέσεις στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κατάταξη και αναπτύσσουν ερευνητικό έργο με διεθνή αντίκτυπο. Οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου παρακολούθησαν τις διαλέξεις διαδικτυακά, μετέχοντας ενεργά και αποσπώντας θετικά σχόλια. Στην εισήγησή του, ο Δρ Δεβετζής εστίασε στις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές της κυπριακής έννομης τάξης, με έμφαση στην εν γένει αφομοίωση του Ενωσιακού Δικαίου σε αυτή.

Στόχος του Θερινού Σχολείου στο Σάλτσμπουργκ είναι η μύηση των νέων νομικών στο Συγκριτικό και στο Ενωσιακό Δίκαιο, ώστε να μπορούν να κατακτήσουν τα βασικά μεθοδολογικά και γνωστικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν την επαγγελματική και επιστημονική τους δράση στην ενοποιημένη Ευρώπη και στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία του σήμερα. Οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες παρακολουθούν διαδικτυακά ή δια ζώσης σειρά διαλέξεων και επιλύουν νομικά πρακτικά με εφαρμογή του Δικαίου ποικίλων εννόμων τάξεων, ολοκληρώνοντας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό κύκλο σπουδών και λαμβάνουν αντίστοιχο τίτλο παρακολούθησης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπου έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν και να συζητήσουν με φοιτητές/τριες, διεθνείς ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους/ες νομικούς και κρατικούς/ές αξιωματούχους και να επισκεφθούν αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Σάλτσμπουργκ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση