ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ξέκοψε για τετράμηνα ο Προδρόμου - «Ο μέσος μαθητής δε χρειάζεται ιδιαίτερα»

Κλιματισμός, φωτοβολταικά και εξαερισμός - Τι ανέφερε για το περιστατικό στη Λάρνακα ο ΥΠΑΝ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ομαλότητα εκκίνησε η σχολική χρονιά σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου «Διασπορά Ειδήσεων» ΣΠΟΡ FM 95,0 ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Πετρίδης.

Η στελέχωση πραγματοποιήθηκε έγκαιρα με την προεργασία να γίνεται από το καλοκαίρι ενώ ολοκληρώθηκε περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς σημείωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου προσθέτοντας πως όλα τα βιβλία έχουν διανεμηθεί στην Μέση Εκπαίδευση. Ο ίδιος μάλιστα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ξεκίνημα μακριά από αντιπερισπασμούς μέτρα και πρωτόκολλα υπενθυμίζοντας πως ακόμα και έτσι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Το ξέκοψε για εξετάσεις τετραμήνων - Ο μέσος μαθητής δεν χρειάζεται ούτε ιδιαίτερα

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν η ύλη μπορεί να καλυφθεί χωρίς πίεση και αναφορικά με παράπονα μερίδας εκπαιδευτικών ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως το τι διδάσκεται στο σχολείο είναι αποφασισμένο εδώ και χρόνια και δεν το αποφασίζει το Υπουργείο. «Θα πρέπει οι μαθητές με το τέλος των σχολικών τους χρόνων να φτάνουν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για την ανάπτυξη της παραπαιδείας ο κύριος Προδρόμου αναφέρθηκε στους περσινούς αριστούχους και πρωτεύσαντες ως παράδειγμα λέγοντας πως μετά από συζητήσεις μαζί τους κάποιοι εξ’αυτών παραδέχθηκαν πως βοηθήθηκαν ιδιαίτερα από τις εξετάσεις τετραμήνων, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν πως δεν πήγαιναν ιδιαίτερα. «Σε μία κανονική μέση περίπτωση μαθητή, δεν χρειάζονται ούτε ιδιαίτερα» κατέληξε.

Κλιματισμός 100 εκατομμυρίων, εξαερισμός και φωτοβολταϊκά

Στην αιώνια συζήτηση για τοποθέτηση συστημάτων εξαερισμού και κλιματιστικών στα σχολεία ο ΥΠΑΝ είπε αρχικά πως τα καινούρια σχολεία που είναι υπό ανέγερση έχουν πρόνοιες, ενώ σε ότι αφορά τα υφιστάμενα για να συμβεί αυτό θα έπρεπε ουσιαστικά να ανακατασκευαστούν τα σχολεία χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα εφάμιλλο με αυτό της αντισεισμικής αναβάθμισης. Αντ’αυτού σε κάποια σχολεία μπαίνουν σταδιακά συσκευές καθαρισμού αέρα για να περιοριστεί τυχόν μεταφορά μικροσωματιδίων.

Για τα κλιματιστικά έγινε λόγος για επιστημονική επιτροπή που είχε συσταθεί με τη συμμετοχή του ΕΤΕΚ και του Πανεπιστημίου Κύπρου με το αποτέλεσμα της μελέτης να είναι αρνητικό προς την τοποθέτηση, ενώ έγιναν εισηγήσεις για βελτιώσεις θερμομόνωσης με επεμβατικούς τρόπους για να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες. Παρ’όλα αυτά λήφθηκε πολιτική απόφαση για τοποθέτηση κλιματιστικών (που θα μεταφερθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου) και αναμένεται να στοιχίσει πέραν των 100 εκατομμύριων. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ηλεκτρολογική αναβάθμιση με το πλάνο να έχει βάθος πενταετίας.

Φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πέραν των 400 σχολικών μονάδων με την εξοικονόμηση του ρεύματος να είναι τεράστια.

Διαψεύδει για τους… ακούρευτους - «Δεν αποβλήθηκε κανείς»

Ερωτηθείς για τις αναφορές για αποβολή 50 περίπου μαθητών από Γυμνάσιο στη Λάρνακα την πρώτη κιόλας μέρα λόγω του κουρέματος ο Πρόδρομος Προδρόμου διέψευσε το περιστατικό λέγοντας πως κανένας δεν αποβλήθηκε και έχουν γίνει μόνο συστάσεις. Πρόσθεσε πως οι κανονισμοί του σχολείου πρέπει να εφαρμόζονται από την διοίκηση του σχολείου και δεν είναι θέμα προς διαβούλευση κάνοντας αναφορά σε μικρή μονάδα γονέων -για το συγκεκριμένο σχολείο- που δημιουργεί αναταραχή και προβλήματα. Αναφερόμενος στους εν λόγω γονείς και το περιστατικό της αποφοίτησης αποκάλυψε πως ο ίδιος ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου διέψευσε με επιστολή τα όσα φέρεται να διαδραματίστηκαν με την στέρηση απολυτηρίου από 6 μαθητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση