ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμπιαούρης: Όλα έτοιμα να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η σχολική χρονιά

Αναμένεται σήμερα το πόρισμα για τον διωγμό μαθήτριας με μαντήλα,

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι όλα έτοιμα να ξεκινήσει με τον πιο καλό τρόπο η σχολική χρονιά και στη Δημοτική Εκπαίδευση, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση, επισκέφτηκε το πρωί το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας.

Στο σχολείο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τη φετινή σχολική χρονιά 2019-2020 το πρόγραμμα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Ο Υπουργός Παιδείας ξεκίνησε την επίσκεψή του, μιλώντας στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας, στους οποίους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Ακολούθως, μεταδόθηκε το οπτικογραφημένο μήνυμα του Υπουργού, το οποίο είναι και στη νοηματική, και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην αίθουσα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών, στην οποία από φέτος, τα απογεύματα, θα διεξάγεται το Πρόγραμμα STEM.

Όπως αναφέρθηκε στη ξενάγηση, υπολογίζεται ότι οι εγγραφές στο Πρόγραμμα STEM στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας θα φτάσουν γύρω στα 10 με 13 παιδιά, και τα παιδιά αυτά θα φοιτούν για δύο φορές την εβδομάδα, για 80 λεπτά την κάθε φορά. Σημειώθηκε ότι θα υπάρχει ομαδική εργασία σε στρογγυλά τραπέζια, όπου θα μελετούν πηγές, θα εκτελούν πειράματα, θα κάνουν υπολογισμούς και επίσης, θα έχουν και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις διάφορες ανάγκες της έρευνες τους.

Προστέθηκε ότι σύμφωνα με τα σχέδια εργασίας που θα έχουν να εκτελέσουν τα παιδιά, θα χρειαστεί και κάποιος εξοπλισμός, ο οποίος περιλαμβάνει ρομπότ εδάφους και θα υπάρχει επιπρόσθετος εξοπλισμός με κουτιά ελέγχους και διάφορα πακέτα ρομποτικής. Στο σημείο αυτό, έγινε επίδειξη με τα ρομπότ εδάφους, τα οποία, όπως αναφέρθηκε, ακολουθούν απλές οδηγίες. Τα παιδιά, σημειώθηκε, θα εργάζονται με κάρτες εργασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε, κατά την ξενάγηση στην αίθουσα όπου θα διεξάγεται το Πρόγραμμα STEM, ότι τα παιδιά θα έχουν το δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα δικά τους ρομπότ, κ.λπ. Όπως αναφέρθηκε, τα STEM είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχουν να παρουσιάσουν οι σύγχρονες τάσεις διδασκαλίας των θετικών επιστημόνων. Στην συνέχεια, ο κ. Χαμπιαούρης επισκέφτηκε μαθητές σε τάξεις, όπου κάθισε και συνομίλησε μαζί τους.

«Να σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά. Να είστε πάντα καλά, καλή δύναμη και εύχομαι αυτό το χαμόγελο, αυτή η χαρά, αυτό το κέφι, να κρατήσει όλη την σχολική χρονιά», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας. Σε μια από τις τάξεις που επισκέφτηκε, τα παιδιά με τη δασκάλα τους είχαν δημιουργήσει έναν ιστό, το οποίο, όπως ανέφεραν τα παιδιά, το έφτιαξαν με τα ονόματα τους και επειδή τους αρέσει, και το οποίο συμβολίζει τη φιλία, που θα έχουν όλη τη χρονιά, την ομάδα που θα έχουν όλη τη χρονιά, τη δύναμη της ομάδας, την αγάπη.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε στα παιδιά και στη δασκάλα τους ότι είναι πολύ ωραίο αυτό που έχουν κάνει, να περνάτε αυτή τη συνεργασία, την ομαδικότητα. «Να ξέρετε ότι σας αγαπάμε. Συνεχίστε έτσι, μέσα σε αυτό το πνεύμα που έχετε δημιουργήσει αυτή την στιγμή του ιστού, που περνά αυτά τα ωραία μηνύματα και εμείς, είμαστε εδώ να σας στηρίξουμε», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση της δασκάλας προς τα παιδιά, αν θα αφήσουν κάποιον να τους χαλάσει τον ιστό τους, τα παιδιά απάντησαν: «Όχι, γιατί όλοι θα είμαστε μια ομάδα». Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «όπως έχετε διαπιστώσει, είναι όλα έτοιμα να ξεκινήσει με τον πιο καλό τρόπο η σχολική χρονιά και στη Δημοτική Εκπαίδευση».

«Δεν είναι τυχαία που έχουμε επιλέξει το συγκεκριμένο σχολείο. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της πολιτικής μας και συγκεκριμένα είναι ένα από τα εννέα σχολεία που από φέτος θα λειτουργήσει ως σχολείο STEM, δηλαδή σχολείο ειδικού ενδιαφέροντος, που ήταν μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια προτεραιότητα την οποία είχαμε δει με πολύ σοβαρότητα και μεθοδικότητα και υπάρχει εδώ ο εξοπλισμός», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι τα παιδιά δύο φορές την εβδομάδα θα έρχονται σε απογευματινό χρόνο, να παρακολουθούν μαθήματα STEM, που σημαίνει Science, Technology, Engineering and Mathematics, δηλαδή που δίνουν έμφαση στις θετικές επιστήμες.

Σήμερα το αποτέλεσμα για την μαντήλα

Σε παρατήρηση ότι σήμερα αναμένεται και το αποτέλεσμα της έρευνας για το περιστατικό με την μαθήτρια που φορούσε μαντήλα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι άλλο το θέμα της έρευνας και του πορίσματος, «και ανάλογα με το πόρισμα θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες, και άλλο αυτό που έχουμε κάνει τις τελευταίες μέρες με τη συνάντηση που είχαμε το Υπουργείο Παιδείας με την οικογένεια, με τον Διευθυντή, κ.λπ.».

Ερωτηθείς ποιο ήταν το κλίμα σήμερα στο σχολείο, στο οποίο συνέβη το περιστατικό, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι έχει ενημερωθεί πως είναι όλα καλά. «Το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Το παιδί έχει πάει εκεί, όπως πρέπει να πάει, και με τη μαντίλα», πρόσθεσε. Απαντώντας τι ώρα αναμένεται να του παραδοθεί το πόρισμα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν έχει μιλήσει με τον ερευνώντα λειτουργό.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του και της ξενάγησης στο σχολείο, ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το παραπλήσιο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, καθώς και τη Σχολή Κωφών. Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το μήνυμα, το οποίο έχουν στείλουν φέτος είναι και στη νοηματική, «θέλοντας να περάσουμε πολλά μηνύματα», όπως ανέφερε. «Να ευχηθώ στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά, υγεία, ευόδωση των προσδοκιών τους και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι πάντα δίπλα τους», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ