ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμπιαούρης: Προώθηση επαγγελματικής μάθησης

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών προωθείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος και ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ο Υπουργός μιλούσε στο 28ο Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο των Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Μετασχηματισμός των σχολείων σε κοινότητες μάθησης: ο ρόλος των Διευθυντών».

Ο κ. Χαμπιαούρη ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι «απαραίτητες προϋποθέσεις επιτυχίας των Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης αποτελούν η υποστηρικτική και συμμετοχική ηγεσία, το κοινό όραμα και οι κοινοί στόχοι, οι σαφείς προσδοκίες μάθησης, οι δομές επικοινωνίας και ενημέρωσης, η παροχή επαρκών υλικοτεχνικών υποδομών, το κλίμα δεκτικότητας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας».

«Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ενθαρρύνουμε και καλλιεργούμε τα στοιχεία αυτά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε να εφαρμόζεται με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης, «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών, αφενός προσφέρει τη δυνατότητα για συνεχή επιμόρφωσή τους γύρω από θέματα που συνδέονται με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, αφετέρου ενισχύει σημαντικά τις επαγγελματικές κοινότητες μάθησης».

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε, «ως Υπουργείο συμμετέχουμε σε Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εργάζεται για την αξιοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούν στα Δίκτυα Σχολείων και στις Επαγγελματικές Κοινότητες Μάθησης».

Ανέφερε ακόμη ότι «η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης προχώρησε κατά τη φετινή σχολική χρονιά στην εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας των Δικτύων και Κοινοτήτων Μάθησης».
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων μας τόσο για την επιτυχία των Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης όσο και για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών».

Ως εκ τούτου, είπε, «επιβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλετε για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας αλλά και να ενδυναμώνουμε το έργο σας με κάθε δυνατό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι επιθέσεις κατά Χριστοδουλίδη και η νέα λίστα του Οδυσσέα

«Δια της πλαγίας η Καθημερινή πλασάρει τον Υπουργό Εξωτερικών ως εν δυνάμει υποψήφιο στις προεδρικές ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:41

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X