ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμπιαούρης: Προώθηση επαγγελματικής μάθησης

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών προωθείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος και ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ο Υπουργός μιλούσε στο 28ο Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο των Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Μετασχηματισμός των σχολείων σε κοινότητες μάθησης: ο ρόλος των Διευθυντών».

Ο κ. Χαμπιαούρη ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι «απαραίτητες προϋποθέσεις επιτυχίας των Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης αποτελούν η υποστηρικτική και συμμετοχική ηγεσία, το κοινό όραμα και οι κοινοί στόχοι, οι σαφείς προσδοκίες μάθησης, οι δομές επικοινωνίας και ενημέρωσης, η παροχή επαρκών υλικοτεχνικών υποδομών, το κλίμα δεκτικότητας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας».

«Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ενθαρρύνουμε και καλλιεργούμε τα στοιχεία αυτά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε να εφαρμόζεται με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης, «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών, αφενός προσφέρει τη δυνατότητα για συνεχή επιμόρφωσή τους γύρω από θέματα που συνδέονται με τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, αφετέρου ενισχύει σημαντικά τις επαγγελματικές κοινότητες μάθησης».

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε, «ως Υπουργείο συμμετέχουμε σε Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εργάζεται για την αξιοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούν στα Δίκτυα Σχολείων και στις Επαγγελματικές Κοινότητες Μάθησης».

Ανέφερε ακόμη ότι «η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης προχώρησε κατά τη φετινή σχολική χρονιά στην εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας των Δικτύων και Κοινοτήτων Μάθησης».
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων μας τόσο για την επιτυχία των Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης όσο και για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών».

Ως εκ τούτου, είπε, «επιβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλετε για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας αλλά και να ενδυναμώνουμε το έργο σας με κάθε δυνατό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ