ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξενοδοχεία-εστίες για φοιτητές ΤΕΠΑΚ - Τι θα περιλαμβάνεται

Πρόταση Αβέρωφ, συζητούν ΤΕΠΑΚ-ΠΑΣΥΞΕ - Εις αύριον τα σπουδαία

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κορυφώνονται οι διεργασίες για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν φοιτητές του ΤΕΠΑΚ λόγω των τσουχτερών ενοικίων ιδιαίτερα στην επαρχία Λευκωσία με εισήγηση Αβέρωφ Νεοφύτου, ΤΕΠΑΚ & ΠΑΣΥΞΕ να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή φόρμουλα διευκολύνοντας αρκετές οικογένειες.

Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται ΤΕΠΑΚ και ΠΑΣΥΞΕ προς υλοποίηση πρότασης του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την ΠτΔ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με στόχο την εξεύρεση στέγης σε φοιτητές εντός ξενοδοχειακών μονάδων της Λεμεσού. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Πανεπιστήμιο και στην παρουσία των Αρχών του ΤΕΠΑΚ, του ΠΑΣΥΞΕ και εκπροσώπων των φοιτητών, λέγοντας πως η πρόταση του αφορά στην λύση του προβλήματος της έλλειψης διαθέσιμων διαμερισμάτων και προσιτών ενοικίων στη Λεμεσό.

350 από τους 600 φοιτητές ψάχνουν στέγη

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» της Οριάνας Παπαντωνίου (ΣΠΟΡ FM 95,0) ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοιζίδης επιβεβαίωσε τις προχωρημένες συζητήσεις επί του θέματος. Όπως διευκρίνισε η προσπάθεια αφορά είτε την προσέγγιση ξενοδοχείων που θα παρέμεναν κλειστά κατά τη χειμερινή περίοδο, είτε άλλων που θα παρέμεναν ανοιχτά με την περίοδο που ενδιαφέρει να εστιάζεται από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο. «Αυτό που μένει να δούμε είναι το τι ενδιαφέρον υπάρχει από τα ξενοδοχεία για να παραμείνουν ανοιχτά, είτε από αυτά που υπολόγιζαν ήδη να παραμείνουν ανοιχτά για να διαθέσουν μέρος των δωματίων τους γι’αυτό το σκοπό» ανέφερε, προσθέτοντας πως υπήρξε πρόθεση και ενδιαφέρον αλλά και περιθώριο στη συνάντηση με αρμοδίους του ΤΕΠΑΚ και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για ένα θέμα που φαίνεται να αγγίζει 350 από τους 600 περίπου φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Φθηνότερα από τα ενοίκια, τι θα περιλαμβάνεται στην τιμή

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ύψος του ενοικίου αλλά και στήριξη/επιδότηση από το κράτος ο Χάρης Λοιζίδης υπογράμμισε πως το πλαίσιο υποδεικνύει τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν σαν φοιτητικές εστίες, αφού θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής δέσμευση των φοιτητών προς το ξενοδοχείο. «Αν θα δικαιούται ή αν θα υπάρξει κάποια στήριξη ή επίδομα από το κράτος αυτό αφορά τους ίδιους τους φοιτητές» πρόσθεσε. Σε σχέση με τις τιμές των ενοικίων δήλωσε πως θα πρέπει να είναι αρκετά χαμηλές αφού παρατηρείται πρόβλημα με την ενοικίαση διαμερισμάτων που αγγίζουν τα 1000 και τα 1200 ευρώ ενώ τόνισε πως στο ποσό που θα αποφασιστεί θα προσφέρονται όλες οι διευκολύνσεις (ρεύμα, σκύβαλα, αποχετευτικό, ίντερνετ) χωρίς επιπρόσθετα έξοδα.

Προσβασιμότητα με λεωφορείο - Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη

Ο στόχος είναι να βρεθεί ένας αριθμός καταλυμάτων που μάλιστα να είναι «βολικά» ως προς την τοποθεσία, για να διευκολύνεται η διέλευση/μετάβαση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο. Υπάρχει μάλιστα γραμμή λεωφορείου που διασχίζει όλο τον παραλιακό της Λεμεσού και φτάνει μέχρι το κέντρο της πόλης. Για τον αριθμό των ξενοδοχείων που ενδέχεται να εξυπηρετήσουν το σχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ δήλωσε πως δε θα είναι μεγάλος αφού αφενός θα κινηθούν ως επί το πλείστον στην κατεύθυνση όσων ανήκουν στην κατηγορία τριών αστέρων (ίσως και τεσσάρων» και αφετέρου να μην είναι διασκορπισμένοι. Η κρίσιμη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη 21/9), στην οποία ενδέχεται να προκύψουν τόσο ο αριθμός δωματίων, όσο τα καταλύματα και οι τιμές των ενοικίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση