ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Προμήθεια 2.200 συσκευών mini-PC για την τηλεκπαίδευση

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει για τον πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων, καλύπτει τις ανάγκες παιδιών που δεν διαθέτουν τα μέσα και ενθαρρύνει την απόκτηση και χρήση συσκευών από εκπαιδευτικούς, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) που ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει σχέδιο ενθάρρυνσης εκπαιδευτικών για απόκτηση και χρήση προσωπικού φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

«Ως εκ τούτου, όσοι δεν ενδιαφέρονται δεν χρειάζεται να το δηλώνουν δημόσια», επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας.

Περαιτέρω το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν από καιρό ενημερωθεί για το σχέδιο ενθάρρυνσης και δεν υπήρξε καμία αντίδραση, τουναντίον, αυτή η πολιτική ήταν και εισήγηση της ΟΛΤΕΚ και ταυτόχρονα, ανταποκρίνεται στις κατ’ επανάληψη δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ για τη συμβολή εκπαιδευτικών με χρήση των προσωπικών συσκευών τους.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό των σχολείων, η Κυβέρνηση έχει προ καιρού διαθέσει όλους τους απαραίτητους πρόσθετους πόρους, εγκρίνοντας δαπάνες αρκετών εκατομμυρίων, συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας περαιτέρω ότι είναι επίσης γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται προγραμματισμός πλήρους εξοπλισμού των σχολείων.

Προστίθεται ότι το έργο αυτό προωθείται, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με το σχέδιο για τον εξοπλισμό έξι χιλιάδων αιθουσών διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, μέσα από διαδικασία διαγωνιστικών προσφορών και στη βάση υφιστάμενης διαδικασίας προσφορών-πλαισίου. Το ΥΠΠΑΝ διαφοροποίησε κάποια δεδομένα σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά και προχωρά σε προμήθεια αρχικά 2.200 συσκευών mini-PC, που θα παραδοθούν μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, σημειώνεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι 1.600 φορητοί Η/Υ θα παραδοθούν από τον προμηθευτή που εξασφάλισε την προσφορά, στη συνέχεια, σημειώνοντας περαιτέρω ότι από την αρχή του σχολικού έτους το ΥΠΠΑΝ έχει συνάψει συμφωνία και αναβαθμίζεται συνεχώς η σύνδεση στο Διαδίκτυο σε όσα σχολεία υπήρχε ανάγκη.

Η εμπειρία των μέτρων που λήφθηκαν πρόσφατα στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου έδειξε ότι όλα τα λύκεια και τεχνικές σχολές διέθεταν την απαιτούμενη σύνδεση για σκοπούς τηλεκπαίδευσης, αναφέρεται και προστίθεται ότι παρά τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου και τις ιδιαίτερες συνθήκες ελλείψεων στην αγορά, το ΥΠΠΑΝ προσάρμοσε το σχεδιασμό επιταχύνοντας κατά το δυνατόν τον εξοπλισμό των σχολείων για τις οποίες τηρούνται διαρκώς ενήμερες και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι από την προηγούμενη σχολική χρονιά για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης το ΥΠΠΑΝ έχει διανείμει δωρεάν συσκευές σε μαθητές/μαθήτριες που δεν διαθέτουν προσωπικό εξοπλισμό και αναφέρει ότι στα σχολεία διατίθενται από την έναρξη του σχολικού έτους σχεδόν 7,5 χιλιάδες ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέσα από μια προσέγγιση κοινωνικής πολιτικής εξοπλίζονται τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που είναι λήπτες κρατικών επιδομάτων (ΕΕΕ και άλλα) και υπερτετραπλάσιος μαθητικός πληθυσμός από τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, σημειώνεται.

Πρόσθετα το ΥΠΠΑΝ έχει εξασφαλίσει και διαθέτει σχεδόν δυο χιλιάδες πακέτα σύνδεσης στο Διαδίκτυο για όσα παιδιά δεν έχουν σύνδεση στο σπίτι, όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση