ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Σημαντική η δημιουργικότητα στο εκπαιδευτικό σύστημα

Η Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου μίλησε στη Συναυλία για τα 70χρονα της ΟΕΛΜΕΚ

ΚΥΠΕ

Σε μια εποχή με καταιγιστικές αλλαγές και αλματώδεις εξελίξεις, η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας αποτελεί σημαντικό άξονα στο πλαίσιο ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου. 

Μιλούσε στη Συναυλία για τα 70χρονα της ΟΕΛΜΕΚ «Σμιλεύοντας ψυχές. Σμιλεύοντας καρδιές», που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

«Ιδιαίτερη είναι η σημασία των τεχνών για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και ως βάση για την επεξεργασία και κατανόηση πανανθρώπινων αξιών, κοινωνικών ζητημάτων και πτυχών του πολιτισμού», ανέφερε.

Λαμβάνοντας υπόψη τον καθοριστικό ρόλο των εκπαιδευτικών για την επίτευξη μαθησιακού περιβάλλοντος με έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, το Υπουργείο Παιδείας, είπε η κ. Μιχαηλίδου, επικροτεί το ειδικό αφιέρωμα σε εκπαιδευτικούς που είναι παράλληλα και δημιουργοί.

«Ως Υπουργείο αλλά και ως κοινωνία χρειαζόμαστε εκπαιδευτικούς που να λειτουργούν ως πρότυπο για τη νέα γενιά, να σμιλεύουν ψυχές και καρδιές, να μεταλαμπαδεύουν την αξία της πολυδιάστατης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Μιας προσωπικότητας που μπορεί να εκφραστεί, ακόμα και ανατρεπτικά, χωρίς τον φόβο της κριτικής, έτοιμης να χαράξει τον δικό της δρόμο και να βάλει τη δική της σφραγίδα στην πρόοδο και το κοινό καλό», συμπλήρωσε.

Όπως είπε η Υπουργός Παιδείας, η  πορεία της οργάνωσης ΟΕΛΜΕΚ, από το 1953 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, είναι πλούσια και σημαντική για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου.

«Η ΟΕΛΜΕΚ κατάφερε να ενδυναμώσει τα μέλη της και να επιτύχει μέσω αγώνων την αναβάθμιση του στάτους του εκπαιδευτικού στον τόπο μας. Η νέα Κυβέρνηση επενδύει στην Παιδεία και προωθεί την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις προς το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών και μαθητριών μας», πρόσθεσε.

Η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη την ΟΕΛΜΕΚ για τα 70 χρόνια συνδρομής της στον εκπαιδευτικό κόσμο και συμβολής της στην παιδεία της Κύπρου.

«Η συνεργασία της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με την ΟΕΛΜΕΚ είναι σημαντική, γι’ αυτό προσβλέπω στη συνέχισή της, με κοινό γνώμονα το καλό της εκπαίδευσης», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Μια γιορτή της περιέργειας των παιδιών για την τεχνολογία, την επιστήμη, την τέχνη, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ