ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Τι λέει για την διαρροή δεδομένων στο Facebook

Η σχετική ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σε συνέχεια της ανακοίνωσής του ημερομηνίας 25/5/2021 και των ερωτημάτων που δέχτηκε από πολίτες και λειτουργούς του ΥΠΠΑΝ, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

(α) Το θέμα συνδέεται με τη διαρροή μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών συμπεριλαμβανομένων και Κύπριων, από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, η οποία φαίνεται να συνέβη κατά τα έτη 2018 και 2019. Το περιστατικό αυτό ανέλαβε να διερευνήσει η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην οποία έχει την κύρια εγκατάσταση/ έδρα του το FACEBOOK στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιρλανδική Αρχή θα ενημερώσει τις υπόλοιπες Αρχές Προστασίας Δεδομένων σχετικά με τα ευρήματα. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Σχετική είναι η Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων ημερ. 9/4/2021, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/All/F3A932AFD71C0A79C22586B30039692E?OpenDocument

(β) Η διαρροή αυτή αφορά έναν μεγάλο αριθμό χρηστών του FACEBOOK, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα που εργοδοτούνται από το ΥΠΠΑΝ.

(γ) Το ΥΠΠΑΝ ενημερώθηκε πρόσφατα από την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας για τα ακριβή ονόματα των χρηστών που είχαν δηλώσει το ΥΠΠΑΝ ως εργοδότη τους στο FACEBOOK, και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, με σκοπό να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

(δ) Τα επηρεαζόμενα άτομα έχουν ενημερωθεί από το ΥΠΠΑΝ και μέσω μηνύματος SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

(ε) Η διαρροή των προσωπικών δεδομένων δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο με τα προσωπικά δεδομένα που διατηρεί το ίδιο το ΥΠΠΑΝ στα δικά του αρχεία/ συστήματα ηλεκτρονικών πληροφοριών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση