ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:25
 

Υποτροφίες προσφέρει το Υπουργείο Ενέργειας

Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €23.000 ανά έτος για μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕΓια μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ οι σπουδές θα πρέπει να αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Για τα προπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε οποιοδήποτε προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «ποσό €100.000 θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής Βασιλικού για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ σχετιζόμενες με θέματα των εργασιών του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού (ναυτιλιακά, ηλεκτρολογική μηχανική και μηχανολογική μηχανική)».

Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €23.000 ανά έτος για μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, ενώ για προπτυχιακά το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης.

Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υποτροφίες θα δοθούν σε υποψήφιους από τις κοινότητες Μαρί, Ζύγι, Καλαβασό, Τόχνη, Πεντάκωμο, Μαρώνι, Χοιροκοιτία, Ασγάτα και Ψεματισμένο.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών για προπτυχιακά προγράμματα ορίζονται κλάδοι σε θέματα: Μηχανικής Πετρελαίων/Υδρογονανθράκων, Γεωλογίας, Γεωφυσικής, Χημικής Μηχανικής και Χημείας.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών για μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ και διδακτορικά ορίζονται οποιοιδήποτε κλάδοι σχετικοί σε θέματα: Υδρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένων της Μηχανικής Πετρελαίων/Υδρογονανθράκων, της Γεωλογίας Πετρελαίων, της Γεωφυσικής Πετρελαίων, των Χρηματοοικονομικών Υδρογονανθράκων, των Λογιστικών Υδρογονανθράκων και των Νομικών Υδρογονανθράκων.

Τα κριτήρια επιλογής για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων και διδακτορικών είναι ακαδημαϊκά με βαρύτητα 80% και κοινωνικοοικονομικά με βαρύτητα 20% και προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση θέσης χωρίς όρους εισδοχής σε σχετικό κλάδο πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο τρόπος υποβολής θα γίνεται με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης περιέχονται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία μαζί με την αίτηση δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.mcit.gov.cy.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μόνο πρόστιμο σε Παπουλή, Μερκή, Σοφρώνη

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι μάλλον επικίνδυνοι, ίσως και οι χειρότεροι τα τελευταία χρόνια. Παλιά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  18:39

ΥΠΕΣ: Θέλουμε να περιορίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες

«Όταν έρθουν στην Κύπρο (στην μισή μας πατρίδα) ακόμα 100,000 Άραβες Πακιστανοί και Αφρικανοί σε λίγα ...»
Leon  |  18:31

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X